Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo câștigă pe teren propriu thriller-ul cu Petrolul Ploiești

Dinamo câștigă pe teren propriu thriller-ul cu Petrolul Ploiești

Dinamo București a reușit o victorie cu multe emoții în etapa 12-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Echipa din Ștefan Cel Mare a avut nevoie de trei reprize de prelungiri pentru a trece cu scorul de 111-109 de Petrolul Ploiești, la capătul unui adevărat thriller.

Partida din Ștefan Cel Mare a început cu destule greșeli neforțate de fiecare partea iar scorul a rămas strâns pânp șa jumătatea sfertului inaugural. Dinamoviștii și-au găsit de la distanță și au reușit să se desprindă pentru prima dată pe tabelă, 19-10, moment în care Mihai Popa oprea pentru prima dată jocul. Ploieștenii au mai comis un turnover la reluarea jocului, după care Andrei Mandache a mai înscris o dată de la distanță. Fostul internațional român a rămas on fire și a dus scorul la 25-10. Sekulovic a oprit seria gazdelor, tot cu un coș de la distanță. Sfertul s-a încheiat cu un capac spectaculos al lui Hammond la Nottage dar Dinamo avea un avantaj important după primele 10 minute de joc, 28-15.

Actul secund a început cu multe reușite de la distanță iar Nottage ducea scorul la 36-18, iar Mihai Popa era nevoit să solicite din nou timp de odihnă în momentul în care echipa sa avea jumătate din punctele marcate de adversari. Jocul ofensiv al ploieștenilor nu a suferit o îmbunătățire iar diferența a crescut la 22 de lungimi. Earl Watson a reușit al doilea coș al echipei sale din sfert, după o recuperare ofensivă. Prahovenii au continuat seria bună și au mai redus 7 puncte din deficit iar scorul ajungea la 40-27. Dinamo a rămas fără punct marcat până la pauză iar CSM Petrolul Ploiești a reușit să relanseze partida, 40-35 la jumătatea confruntării.

La reluarea jocului, tot oaspeții au fost mai activi în ofensivă și au venit rapid la o singură lungime pe tabelă în spatele adversarilor. Calotă și Magdevski cu două triple la rând și-au dus echipa în față, 47-46. Cele două echipe au mers umăr la umăr apoi. Octavian Popa Calotă a irosit două posesii la rând pentru echipa lui iar Dinamo a pus rapid două posesii distanță pe tabelă. Jordan a oprit seria gazdelor cu o triplă, ca mai apoi să egaleze din nou situația. Clanton și Williams au fost ultimii marcatori din sfertul trei, care avea să se încheie cu scorul de 66-60 în favoarea lui Dinamo.

Mihajlo Sekulovic a fost primul marcator în secvența decisivă, cu un coș de la distanță. Ploieștenii au trecut în față, după două libere ale lui Chițu și un floater al lui Watson. Dinamo a revenit la conducere după un dunk al lui Gaddefors, scorul 72-71. S-a mers din nou umăr la umăr, cu schimbări la conducere. Miljenovic cu o triplă și-a dus din nou echipa în avantaj, 79-77, cu 3 minute rămase de joc. Ploieștenii nu au mai găsit drumul spre coș iar cu puțin peste 2 minute de joc, ecartul ajungea la 7 puncte, moment în care Mihai Popa solicita un nou timp de odihnă. Jordan a marcat rapid la reluarea jocului, care în continuare era deschis oricărui rezultat. Calotă marca o triplă la intrarea în ultimul minut și diferența era minimă, 85-84 pentru Dinamo. Miljenovic a ajuns apoi la linia de libere, dar a împărțit liberele. Jordan egala când mai erau 18 secunde de joc. Miljenovic a comis un turnover iar ploieștenii mai avea 3.4 secunde pentru a decide meciul. Nici oaspeții nu au fost inspirați și meciul mergea în overtime.

Repriza suplimentară a început cu un coș al lui Gaddefors. Jordan a marcat o singură liberă la celălalt panou, după care același Gaddefors și Miljenovic își duceau echipa la două posesii în față, 92-87. La următoarea vizită la linia de fault, Jordan a fost perfect. La celălalt panou, Clanton a irosit două libere. Watson nu a putut egala la 92, după ce și el a irosit o liberă suplimentară. S-a punctat mult de la linia de libere iar Jordan egala la 95 cu 25 de secunde rămase pe tabelă. Dinamo avea din nou șansa să-și adjudece victoria la un ultim atac. Bucureștenii nu au reușit nici de această dată și a fost nevoie de încă o repriză de prelungiri.

Jonathan Jordan a fost primul marcator la reluarea jocului. Cecil Williams a fost perfect la libere iar apoi Jordan marca o triplă de efect pe final de atac și scorul devenea 100-97. Dinamoviștii a beneficiat de două coșuri cu fault dar Clanton nu l-a putut completa și se schimba din nou conducerea 102-100. Magdevski își mai ducea echipa o dată în față. Gaddefors a egalat la 104 și acum Petrolul avea 20 de secunde pentru a decide soarta partidei. Nu a fost să fie, Negoițescu și Hammond, pe recuperare ofensivă, nu au găsit plasa și a fost nevoie de încă un overtime.

Sekulovic a marcat primul coș din a 3-a repriză suplimentară, după un minut și jumătate. Gaddefors a egalat dar a ratat și el libera în plus. Scorul a ajuns la 109-106 în favoarea gazdelor. Hammond a reastabilit egalitatea cu o triplă. Au urmat momente confuze iar Miljenovic de la libere ducea scorul la 111-109. Ploieștenii nu au găsit acțiunea victorioasă în ultimele 20 de secunde și acesta a fost scorul final.

Cecil Williams a fost omul meciului cu 25 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Viktor Gaddefors a strâns și el tot 25 de puncte, plus 7 recuperări și 2 pase decisive. Nenad Miljenovic a totalizat 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Andrei Mandache a marcat 12 puncte iar Eric Nottage 11.

Jonathan Jordan a fost cel mai bun jucător al oaspeților cu 24 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Andrej Magdevski a contribuit cu 20 de puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări. Earl Watson a terminat în double-double, 18 puncte și 10 recuperări. Au mai marcat: Sekulovic – 13 puncte, Chițu – 11 și Calotă – 10.

FOTO:Mihai Neacsu/SPORT PICTURES

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!