Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo încheie turul de campionat cu o victorie convingătoare

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.12.2015

Dinamo București a încheiat turul de campionat cu o victorie clară în fața lui Gaz Metan Mediaș. Nou promovata a ajuns la un bilanț de 6 victorii și 5 înfrângeri, scufundând Gazul la 10 înfrângeri și un singur succes.

Aco Todorov a început Karolis Babkauskas, Vlad Corpodean, Pavel Marinov, Noah Dahlman și Nenad Sulovic. Mihai Popa a răspuns cu Gediminas Navickas, Niksa Nikolic, Vlad Solopa, Aliaksandr Pustahvar și Robertas Grabauskas.

Dinamo a început timid partida și nu a reușit să înscrie în primele 2 minute ale jocului. Gaz Metan nu a profitat de apatia gazdelor din debut și a marcat doar două puncte. Dinamoviștii s-au trezit  și în următoarele două minute au marcat 9 puncte la rând. Gazul a ținut aproape, în special datorită lui Navickas, care a marcat 8 puncte în primele 10 minute ale partidei. Primul sfert încheindu-se cu scorul de 26-21. În actul următor, Dinamo a reușit să-și dubleze diferența, grație unui joc impecabil al duo-ului Sutalo-Dahlman. Peciukas a menținut speranțele pentru Gaz Metan, în special datorită aruncărilor de la distanță. La pauză Dinamo lua deja o opțiune importantă la victorie, 53-43.

Oaspeții au marcat primii în repriza secundă și se părea că meciul se va echilibra. Următoarele 5 minute au fost însă excelente pentru jucătorii echipei gazde care s-au desprins la 17 puncte, 68-51. Partida s-a rupt din acel moment, iar Gaz Metan a alergat doar pentru a limita proporțiile scorului. Dinamo s-a desprins la un maxim de 31 de puncte, iar Balaban și Orbeanu cu trei dunk-uri au făcut spectacol pentru aproape o sală goală.

Până la final, Dinamo a atins suta de puncte și a încheiat convingător prima parte a sezonului regulat. Scor final, Dinamo București 101 Gaz Metan Mediaș 74.

Marko Sutalo a fost cel mai bun jucător al partide cu 25 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive ddar și 4 mingi pierdute. Noah Dahlman a terminat cu 18 puncte și 6 recuperări, în timp ce Pavel Marinov a fost aproape de un triple-double, 13 puncte, 8 recuperări și 9 pase decisive.

La Gaz Metan, Vaidotas Peciukas a contabilizat 17 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Gediminas Navickas a acumulat 12 puncte și 4 pase decisive, iar Aliaksandr Pustahvar și Robertas Grabauskas au adăugat fiecare câte 10 puncte.

*Foto: (sportpictures.eu)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Coșmar...
    Încă am senzația că acest este un coșmar și abia aștept să mă trezesc...

    24 de recuperări, serios ?

    cu 8 ani în urmă (06.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!