Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo învinge dramatic pe SCM U Craiova, după o revenire de la -12 puncte

Dinamo învinge dramatic pe SCM U Craiova, după o revenire de la -12 puncte

Dinamo a obținut o nouă victorie pe revenire. Echipa din Capitală a trecut de această dată de SCM U Craiova cu scorul de 79-78, în ultimul meci din cadrul turneului 4 desfășurat la Craiova.

Echipele de start:

Dinamo: Popa Calotă, Cane, Price, Calenic, Armwood
Craiova: Filipovic, Diculescu, Pratt, Henson, Vucic

Dinamo a început mai bine partida din Bănie și a reușit un run de 8-2 încă din start. Craiova a egalat rapid și primul sfert nu a avut un ritm foarte bun. Ambele echipe au găsit cu greu drumul spre și primul act se încheia la egalitate, 16-16. Trupa lui Aco Todorov a trecut la conducere încă din startul sfertului secund și nu a mai cedat-o până la pauză. În ultimele 3 minute și jumătate oltenii s-au desprins după un parțial de 9-2 și la pauza mare conduceau cu scorul de 37-28.

Repriza secundă a început într-un ritm mai alert și cele două echipe au ajuns la 8-8, după doar trei minute scurse. S-a mers umăr la umăr până la finalul sfertului. Ritmul a fost unul mai bun și s-au marcat cele mai multe pe parcursul unui sfert. Dinamo a găsit soluții mai bune în ofensivă și a reușit să evaporeze avantajul gazdelor. Craiova mai avea un singur punct înaintea secvenței decisive, scor 54-53. Henson a fost primul marcator din sfertul patru cu 3 libere. Americanul a mai beneficiat de trei libere, dar de această a transformat doar două. Mo Pratt a reușit o intercepție, a marcat e contraatac și scorul a ajuns la 61-53. Antonis Constantinides a cerut imediat time-out. Armwood a oprit seria oltenilor după o pasă primită de la Octavian Popa Calotă. Avantajul gazdelor a crescut iar două triple venite de la Diculescu au dus scorul la 69-57. Dinamo a forțat revenirea iar Armwood cu un three-point-play făcea diferența să devină minimă, 78-77, cu 21 de secunde rămase din meci. Dina Cinac a fost trimis la linia de fault, unde a irosit ambele aruncări. Armwood a obținut două libere, le-a transformat și Dinamo a trecut în avantaj cu 1.8 secunde rămase din meci. Filipovic a avut ultima aruncare dar mingea nu a intrat în coș iar Dinamo s-a impus cu scorul de 79-78.

Isaiah Armwood a fost omul meciului cu 21 de puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive. TJ Price a fost și  el aproape de double-double cu 16 puncte și 9 pase decisive. Armin Cane a totalizat 14 puncte, 3 recuperări și 7 intercepții.

Payton Henson a fost cel mai bun oltean cu 18 puncte, 5 recuperări și 2 recuperări. Mo Pratt a reușit 17 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 5 intercepții dar și 9 turnovers. Mate Vucic a încheiat cu 16 puncte și 6 recuperări iar Dragoș Diculescu cu 13 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

foto: sportpictures.eu

6 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Ce se poate intelege?
    Cu 89
    de secunde inainte de final ai plus 7p.Cu 15 sec ai plus 1p si 2 libere.Filipovic 7to,Mo 9,Diculescu 6!!!!Cinac 0p,Person 2,Tibarna 0!!!!!
    Diculescule,sper sa citesti sau sa iti spuna cineva:e cazul sa te dezmeticesti,tinere!Noianul de tampenii pe care le faci in momente cheie nu tine de lipsa de experienta,altii la varsta ta rup norii in supercompetitii,tine de atitudine!Sportul,ca si viata,daca nu il respecti,te pedepseste!Si mai pricepe un lucru esential:ce faci nu faci pentru noi,bai baiatule,faci pentru painea ta si pentru prestigiul tau!Precum si ca viata de sportiv e scurta,daca o tii tot asa o sa mai pacalesti lumea vreo 2 ani,dupa care o sa ajungi ca Tibarna,o sa te plimbe impresarul ca pe urs,din loc in loc pentru un cub de zahar!
    The last but not the least,Todoroave,daca nu esti in stare sa tii in frau echipa,du-te bai omule si lasa-ne in pace,ca nu esti venit aici in statiunea de tratament si relaxare!

    cu 3 ani în urmă (09.01.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      P.S.Pentru o si mai buna intelegere a lucrurilor
      Dintre cei peste 100 de jucatori care s-au perindat pe la noi de cand am intrat in prima liga,probabil cel mai iubit jucator a fost Darko Habus.Da,Habus,un jucator de pluton,dar un baiat de o modestie si un bun simt impresionante,o furnica si un caine pe parchet,un jucator caruia si intr-o zi neagra nu aveai ce sa-i reprosezi,puteai doar sa-l imbratisezi si sa-l incurajezi pentru ca vedeai cum iti pune sincer inima in palma si ca nu a venit aici sa te pacaleasca si doar sa iti umfle banii!

      cu 3 ani în urmă (09.01.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      ...
      ...îmi pare sincer rău că un suporter ca tine, ce pune atâta suflet în echipa lui, e nevoit să suporte o asemenea dezamăgire din asemenea motive...

      ...capul sus, o să vină și zile mai cu soare pe strada voastră... bine, pentru a fi sincer până la capăt, sper că în oricare alte meciuri decât în alea cu noi :-))

      cu 3 ani în urmă (09.01.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @hunter
      Multumesc pentru empatie,stimabile!Am facut sport de performanta si stiu ce inseamna,acum doar respir sport ca pasionat,un singur lucru nu l-am inteles niciodata si l-am urat visceral:TRISORII!In cupa au demonstrat un joc de echipa absolut remarcabil,rezultatele fiind o consecinta fireasca,deci se poate,acum zici ca nu au vazut o minge in viata lor si sunt adunati de prin carciumi,cu siguranta pentru ca li se permite!Adevarul ca e foarte greu de asanat climatul ala de borfasi instalat atatia amar de ani!

      cu 3 ani în urmă (09.01.2021)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Buzești...nu o sa inteleaga nimic !
    Deși nu mai voiam să intru pe aici,nu pot să mă abțin când văd atata prostie si indolența.La nici o echipă a Craiovei,nu am vazut atata lipsa de respect fata de cei cărora le mai pasa.Duceti-va toti unde vedeți cu ochii (mintii) !

    cu 3 ani în urmă (09.01.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    pe care sper sa il fi vazut si altii si sa traga niste concluzii necesare: un meci se termina cu adevarat (cu o victorie/infrangere) doar dupa fluierul de final. Asta daca te respecti ca jucator/echipa. Daca nu, nu ramane decat sa vezi cum se duc "calculele" cand tu pierzi mingi usoare iar adversarul da de 3 sau are 3 libere sau are niste "and one" fructificate.

    Imi pare rau pentru suporterii Craiovei si in egala masura pentru cei din Galati care, la meciul cu Pitestiul au avut parte de aceeasi situatie.

    cu 3 ani în urmă (09.01.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!