Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo învinge pe Energia la capătul unui joc extrem de spectaculos

Paul Olar

Paul Olar
28.12.2015

Dinamo București nu i-a permis lui Antonis Constantinides să își încheie aventura la Energia Târgu Jiu printr-o victorie. Gruparea bucureșteană i-a învins pe gorjeni cu 96-93, la capătul unei confruntări ce a necesitat două reprize de prelungiri.

Partida disputată în Sala Voievod Litovoi a avut un start echilibrat, combatantele tatonându-se în primele minute. Pe finalul actului inaugural, Dinamo începea să își impună ritmul. Întâi, Karolis Babkauskas a marcat pentru 15-22, iar Noah Dahlman a prelungit ecartul, 18-29. Americanii Energiei, în frunte cu Paris Horne, au limitat distanța până la pauză, când tabela indica 36-40.

Energia a debutat furtunos în repriza secundă, cu un coș de la mare distanță izbutit de către Porter Troupe. Marko Sutalo încearcă să îi țină pe olteni la distanță, însă în rol își intră și Adrian Guțoaia. Aflat în mare formă, internaționalul român contribuie din plin în faza ofensivă. Guțoaia o instalează pe Energia la conducere în minutul 39, grație unor aruncări libere, 73-72. Tot Guțoaia este aproape să câștige partida pentru Energia, însă reușita gălățeanului este anulată de către Nenad Sulovic, 75-75.

Astfel, cele două formații intră în prima repriză de prelungiri. Aici, spectacolul ofensiv lipsește, din moment ce se totalizează 12 puncte de ambele tabere. Perioada suplimentară se prelungește, iar Dinamo pare mai inspirată. Pavel Marinov evoluează la fel de eficient, fiind ajutat de către Marko Sutalo. La rândul său, Vlad Corpodean înscrie un coș vital, succedat de Nenad Sulovic, 87-91. Lamont Mack și Porter Troupe au forța să o readucă pe Energia în joc, dar Marko Sutalo și Darko Balaban pun capăt întâlnirii, 93-96.

Pavel Marinov a totalizat 25 de puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive. Marko Sutalo a strâns 24 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce Noah Dahlman a avut 15 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

În replică, Lamont Mack și-a trecut în cont 22 de puncte și 7 recuperări. Adrian Guțoaia a înscris 18 puncte și a adăugat 3 recuperări. Porter Troupe a ieșit în evidență prin 15 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. 

*Foto: Cosmin Brujan/csenergia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!