Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo joacă în șapte oameni și își expune inutil cel mai bun tânăr jucător

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.03.2012

Decizia renunțării la toți jucătorii străini are mai multe efecte pentru Dinamo București. După ce s-au reziliat contractele jucătorilor nord-americani cea mai titrată echipă din România are mari probleme.

Prima este cea legată de efectiv. În ultimele două partide, cele cu Ploiești și Timișoara, antrenorul Nicolae Toader a putut miza pe doar șapte jucători. Orice echipă de baschet are nevoie de mai mulți oameni. Oare cum se desfășoară ședințele de antrenament ale acestei echipe în acestă condiții? Cum poate fi pregătit un meci de campionat astfel?

A doua chestiune legată de subțirimea lotului se referă la câțiva dintre jucătorii tineri din lotul lui Dinamo. Mai exact fac referire la Baris Aktas. Vorbim despre un jucător cu un potențial extraordinar la capitolul aruncare. Are capacitatea de a deveni un țintaș de excepție la nivel de Divizia A. Însă în condițiile în care s-a renunțat la serviciile tuturor americanilor majoritatea atribuțiunilor pe faza de construcție a revenit turco-românului. Jucătorul de 21 ani a pierdut posesia mingii de 17 ori în două meciuri disputate și în aceeași perioadă a distribuit 11 pase decisive, având 16 vizite la linia de pedeapsă. Însă Aktas nu a marcat niciun coș din acțiune. Este firesc ca defensiva adversă să se concentreze asupra omului cu mingea, iar lipsa de experiență combinată cu presiunea la care este supus inutil nu oferă prea multe motive de satisfacție.

Nicio echipă care se respectă în lumea baschetului nu își expune în acest fel cel mai bun tânăr jucător. Fiecare echipă și antrenor profesionist face tot posibilul de a-și înarma tânăra speranță cu încredere în propriile calități și în propriul joc. Cum poate fi optimist și puternic din punct de vedere psihic un tânăr de 21 ani care nu marchează niciun coș din acțiune în două meciuri în care a bifat 67 minute de joc și a pierdut 17 posesii?

De fapt, nici când îi avea pe jucătorii americani în componență Dinamo nu l-a folosit așa cum trebuie pe Aktas. Nu a știut să pună în valoare potențialul extraordinar al acestui tânăr la aruncări.

Asta pe lângă cel mai mare rău pe care singură și l-a făcut prin rezilierea contractelor acelor jucători în mod abuziv. A reușit să șifoneze imaginea, de altfel nu prea bună din acest punct de vedere, a echipei care a scris pagini importante din istoria sportului cu mingea la coș în țara noastră.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!