Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo, meci de totul sau nimic în ultima rundă din Top 10

Dinamo, meci de totul sau nimic în ultima rundă din Top 10

Ultimul loc rămas disponibil pentru playoff va fi decis în cursul serii de sâmbătă, 6 aprilie, când se vor disputa meciurile Dinamo - Sibiu și Constanța - Brașov. Confruntarea din Capitală pune față în față formațiile aflate pe 9, respectiv 6.

CSU Sibiu își cunoaște poziția la finalul sezonului regulat, elevii lui Tomas Rinkevicius urmând să înceapă playoff-ul de pe poziția a șasea. Galben-albaștrii vor aborda meciul cu Dinamo cu un bilanț de 7-10 în Top 10. În ceea ce privește luna martie, Sibiul a obținut doar două victorii, ambele pe teren propriu, iar departe de casă a pierdut cu o diferență asemănătoare, de cinci puncte, la Voluntari și în fieful Rapidului.

Dinamo, în schimb, depinde și de alte rezultate în ultima rundă. Alb-roșii sunt obligați să câștige, în acest moment aflându-se pe poziția a noua cu un bilanț de 5-12, la fel ca și Corona Brașov, respectiv CSM Târgu Mureș. Jucătorii pregătiți de Sotiris Manolopoulos nu sunt avantajați de egalitățile în 3 sau în 4, astfel că varianta cea mai sigură este să termine această parte a campionatului cu o victorie în plus față de Brașov. În același timp, Dinamo ar ajunge în playoff dacă s-ar afla la egalitate doar cu Târgu Mureș, club în fața căruia se poate baza pe avantajul rezultatelor directe.

Confruntarea din Sala Transilvania, din turul fazei secunde, a adus o răsturnare importantă de situație. CSU Sibiu a recuperat un deficit de 13 lungimi și a câștigat cu 77-66, după ce a dominat ultimul sfert al întâlnirii. Jay Threatt (19 puncte) și Andre Jones (27 de puncte) au fost atunci principalii marcatori din cele două tabere.

Rezultatele directe din ultimii ani țin cu trupa de pe Cibin. Medaliata cu bronz din ediția precedentă a Ligii Naționale a câștigat precedentele patru dueluri cu Dinamo, o singură dată fiind un ecart format dintr-o singură cifră. Gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare s-a impus ultima dată pe 30 octombrie 2021, cu 85-80.

În Sala Dinamo se vor duela două dintre formațiile aflate în partea secundă a ierarhiei din Top 10 în privința mediei de puncte, capitol la care CSU Sibiu stă puțin mai bine (80.0 - 77.9). Situația nu este cu mult mai bună nici în cazul eficienței, iar la recuperări Dinamo este ultima din Liga Națională într-un clasament al fazei secunde, cu 28.3 urmăriri în medie pe meci.

La nivel individual, Andre Jones și Jay Threatt au cifre aproape identice în ofensivă, în timp ce Rareș Uță se evidențiază cu 7.1 recuperări. Jones și Uță au adunat peste 55% la nivelul aruncărilor de două puncte, un capitol la care diferența între aceste echipe este de două procente.

Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Șerban Rașoga vor oficia partida din Capitală.

CS Dinamo București și BC CSU Sibiu vor fi adversare sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 18.00, într-un duel care va putea fi urmărit doar pe FRB TV.

*foto: Răzvan Spechea / Facebook BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • DIma Valentin :

    Iar Ciulin
    Si uite asa am castigat eu 5 beri spunand ca o sa arbitreze din nou si iarasi acest vestit arbitru. Pentru alte 5 beri am spus si cum va arbitra.

    cu 3 săptămâni în urmă (06.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!