Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo o învinge pe CSO Voluntari la debutul lui Sotiris Manolopoulos pe banca tehnică

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.10.2022

Dinamo o învinge pe CSO Voluntari la debutul lui Sotiris Manolopoulos pe banca tehnică

Dinamo București a bifat al treilea succes stagional în Liga Națională. Câinii roșii au reușit să treacă de vicecampioana României cu scorul de 74-70, la capătul debutului lui Sotiris Manolopoulos pe banca tehnică. Gruparea din capitală s-a bazat pe o rotație de șapte oameni în mare parte. CSO Voluntari are două victorii și două înfrângeri în campionat.

Dinamo București: Andrei Mandache, Darnell Edge, Donte Ingram, Vlad Moldoveanu, Jeremiah Tilmon

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Toddrick Gotcher, David Vida, Rasheed Moore, Darko Planinic

Dinamoviștii au început curajos, cu un coș de la semi-distanță al lui Mandache și un capac al lui Tilmon. Gotcher a lovit primul pentru trupa lui Sașa Ocokoljic. Oaspeții au reușit un run de 5-0, prin Vida și Planinic, în urma căruia conduceau cu 5-9. Tilmon a întrerupt momentele de secetă în ofensiva alb-roșilor. Ingram a reușit să egaleze, iar Moldoveanu a dus scorul la 11-9. Tohătan a încheiat momentele bune ale adversarilor. Watson a marcat primele sale puncte la Voluntari cu un step-back de la semi-distanță. Ingram i-a răspuns printr-o triplă, iar scorul după primul sfert era 18-15.

Al doilea parțial a debutat cum nu se putea mai rău pentru vicecampioana României, iar Katic marca printr-un layup simplu în tranziție. După o nouă reușită din interior a lui Moldoveanu, Gotcher răspundea printr-o triplă. Katic a continuat să orchestreze ofensiva echipei sale, iar după un assist la layup-ul lui Grasu, scorul devenea 27-20. Oaspeții au marcat cinci puncte consecutive pentru a se apropia la o posesie, dar Katic cu un capac și Edge de la libere au reușit să le taie din elan. Cei doi au inițiat un nou run pentru gazde, iar tripla lui Mandache ducea scorul la 38-29. La pauza mare, diferența de pe tabelă era de două cifre, 41-31, după un coș de afară reușit de Moldoveanu.

A doua jumătate a început cu un stop-șut de la semi-distanță al lui Edge. Planinic a replicat printr-o piruetă în căciulă, dar Edge a replicat cu o nouă reușită dificilă. Americanul a marcat și de afară ca replică la o reușită similară a lui Gotcher. Planinic reducea diferența la opt puncte (48-40). Moldoveanu a continuat evoluția aproape perfectă și a dus scorul la 55-42 cu o nouă triplă. Mandache și Ingram au conlucrat apoi în tranziție pentru a crește diferența la 17 puncte. Watson și Thompson au marcat apoi prin patru puncte consecutive. În cele din urmă, Dinamo conducea cu 61-46 înaintea ultimului sfert.

Watson și Cotton au dat drumul unui comeback pentru oaspeți prin nouă puncte consecutive fără răspuns. Diferența de pe tabelă devenea de doar șase lungimi. Manolopoulos a cerut un timeout, dar Cotton a continuat momentul bun cu încă un layup dificil. Edge a spart gheața pentru alb-roșii de la semi-distanță, înaintea unei pătrunderi spectaculoase a lui Watson. Mandache a finalizat spectaculos un contraatac după eliminarea lui Tilmon, dar Thompson a replicat cu un slam-dunk de excepție. Watson a marcat și de afară și a dus scorul la 67-64. Katic și Moldoveanu au îndepărtat-o pe Dinamo la două posesii de la linia de libere. În cele din urmă, Dinamo s-a impus cu scorul de 74-70.

Pentru CSO Voluntari urmează meciul cu SCM U Craiova din FIBA Europe Cup de la mijlocul săptămânii. După aceea, ambele echipe vor beneficia de pauza provocată de meciurile naționalelor.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!