Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo primește vizita Stelei în restanța din etapa a 14-a

Dinamo primește vizita Stelei în restanța din etapa a 14-a

CS Dinamo București și CSA Steaua București se duelează într-un meci restant din cadrul etapei a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, miercuri (16.02) pe terenul formației în alb-roșu. În premieră se vor afla față în față cele două rivale în actuala stagiune.

Dinamo a trecut prin multiple schimbări în acest sezon, fiind la cel de-al treilea antrenor, Hakan Demir, turcul petrecând până acum trei meciuri pe banca tehnică a grupării din șoseaua Ștefan cel Mare. Recent, un nou jucător a venit la alb-roșii, fundașul american Ricky Tarrant sosind din liga secundă a Israelului în campionatul României.

Situația este mai bună la Steaua, cel puțin prin rezultate obținute până în prezent în luna februarie, „militarii” având două victorii, cu CSO Voluntari și CSM VSKC Miercurea Ciuc, respectiv un eșec cu Rapid București. De fiecare dată în aceste întâlniri, Steaua a reușit să marcheze cel puțin 85 de puncte, din acest punct de vedere fiind peste media obișnuită din acest campionat.

Programat inițial să se desfășoare în data de 10 ianuarie, derby-ul dintre Dinamo și Steaua a fost amânat după unele infectări cu Covid-19 în rândul grupării roș-albastre. De altfel, pe lângă această restanță, Dinamo are încă două meciuri de recuperat, iar Steaua o să ajungă cu situația la zi.

În stagiunea precedentă s-au întâlnit cele două rivale ultima dată într-un meci oficial, atunci în sezonul regulat câștig de cauză având Dinamo în ambele confruntări, mai întâi cu 99-88 în tur și apoi cu 85-84 în retur. Patru jucători în lotul lui Dinamo dintre cei înscriși pe foile de joc atunci se află și în prezent în echipă (Năsturescu, Pătru, Berceanu și Calenic), iar la Steaua sunt doi jucători astfel de sportivi (Mandisodza și Hărănguș).

Între cele două rivale s-au schimbat mai mulți baschetbaliști în ultimii ani, acum la Dinamo regăsindu-se cinci sportivi care au evoluat cel puțin un an la Steaua. Pe această listă se află Ionuț Berceanu, Keith Clanton, Andrei Mandache, Andrei Calenic și Alexandru Coconea.

Bilanțul din acest sezon este de partea Stelei înaintea derby-ului, roș-albaștrii având 9 victorii și 10 eșecuri, în vreme ce Dinamo a adunat 6 victorii și a pierdut de 11 ori.

KJ Jackson conduce în privința mediei de puncte, cu 17.1, răspunsul din tabăra dinamovistă fiind dat de Nenad Miljenovic (15.6). Keith Clanton și Terrell Carter II sunt principalii oameni în căciulă, cu medii de 9.4 și 9.2 recuperări.

Partida din Sala Dinamo o să înceapă la ora 18.00 și va fi transmisă în direct pe Digisport 3, LookSport și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!