Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo se desprinde în sfertul al doilea și obține victoria în restanța cu Steaua

Dinamo se desprinde în sfertul al doilea și obține victoria în restanța cu Steaua

CS Dinamo București a câștigat derby-ul de pe teren propriu cu CSA Steaua București în Liga Națională de Baschet Masculin, duelul de miercuri seara (16.02) fiind o restanță din cadrul etapei a 14-a. Scorul final a fost 88-78 pentru Dinamo.

Hakan Demir a abordat „Eternul Derby” cu un prim 5 alcătuit din Mandache, Gaddefors, Coconea, Williams și Clanton, iar Eugen Ilie i-a trimis pe parchet pe Jackson, Vragovic, Mandisodza, Djuric și Carter II.

Dinamoviștii au beneficiat de startul mai bun în acest meci, Gaddefors și Clanton punctând pentru 4-0, primul coș al Stelei fiind reușit după mai bine de două minute de către Jackson. Carter a bifat un three-point play și roș-albaștrii au putut egala situația pentru câteva secunde, apoi cu libere împărțite de Mandache avantajul revenea gazdelor, Vragovic scuturând ulterior plasa și CSA Steaua a preluat conducerea, 12-10. Vizitatorii au beneficiat de patru aruncări libere la rând, din care au transformat două, dar Dinamo a întors situația de pe tabelă și cu lay-up-ul lui Clanton s-a făcut 15-14. Diferența a urcat la cel mult trei puncte între pe finalul sfertului inaugural și Dinamo conducea cu 21-18.

Miljenovic a semnat primele patru puncte ale lui Dinamo din sfertul al doilea și alb-roșii rămâneau în față, de data aceasta la 25-21, scor la care Eugen Ilie a solicitat un timp de odihnă. Konjevic a redus handicapul la o singură posesie, dar Mandache a replicat cu o triplă și se făcea 28-23 pentru gazde, iar cu un coș marcat de Gaddefors ecartul era de trei posesii. Coconea a punctat din spatele arcului de cerc pentru 35-26, momentele mai bune ale amfitrionilor continuând cu un four-point play reușit de Mandache și apoi Miljenovic a modificat scorul la 41-29. Run-ul dinamoviștilor a ajuns la 13-2 cu dunk-ul lui Gaddefors, serie oprită prin tripla lui KJ Jackson, formația gazdă intrând în cele din urmă la cabine cu 50-34.

Dinamo a controlat majoritatea datelor statistice până la pauză, în primele 20 de minute formațiile având procentaje modeste de la linia de fault (40% Dinamo și 46% Steaua). Alb-roșii au avut 17 puncte venite din partea rezervelor, față de doar 5 pentru Steaua. Gaddefors, Miljenovic și Carter se aflau în double figures după două sferturi.

Steaua a tăiat din ecart în primele trei minute de la reluare, având două încercări reușite de la distanță, prin Djuric și Konjevic, acesta din urmă fiind precis pentru 54-44. Seria oaspeților a încercat să o întrerupă antrenorul Demir cu un time-out la 54-46, lucru reușit prin tripla lui Korita și apoi a refăcut diferența de peste 10 puncte, scor 59-48. Claton a dus-o pe Dinamo la +14, cu un lay-up după liberele împărțite de Konjevic, ulterior Gaddefors făcând 66-51 cu un three-point play. La finalul acestui parțial, avantajul dinamoviștilor era unul liniștitor, 71-54.

„Militarii” au rămas fără Terrell Carter la aproape două minute trecute din ultimul sfert, americanul acumulând cinci greșeli personale, iar Cecil Williams a adus primele puncte pentru Dinamo în acest parțial, 73-56. Diferența a scăzut la 12 puncte prin lay-up-ul lui Vragovic (77-65) și gazdele cereau time-out, urmând apoi câte o reușită pentru Clanton și KJ Jackson. Victoria lui Dinamo n-a fost pusă la îndoială, alb-roșii terminând partida cu 88-78.

Formația pregătită de turcul Hakan Demir ajunge la 7-11 în campionat și întrerupe o serie de două eșecuri, iar CSA Steaua coboară la 9-11. În etapa a 21-a Dinamo merge la Sibiu, iar Steaua la Pitești.

Viktor Gaddefors a terminat derby-ul cu 21 de puncte (10/13 din acțiune), 6 pase decisive și 4 intercepții, urmat de Nenad Miljenovic (16 puncte, 7 pase decisive) și Keith Clanton (14 puncte, 10 recuperări). De la Steaua lista marcatorilor au condus-o Karlo Vragovic (20 de puncte, 5 pase decisive), Davor Konjevic (17 puncte, 6/8 din acțiune, 3 recuperări) și Zarko Djuric (15 puncte, 11 recuperări).

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!