Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo și CSM Oradea se confruntă în prima etapă a Ligii Naționale

Ilie Flaviu

Ilie Flaviu
01.10.2021

Dinamo și CSM Oradea se confruntă în prima etapă a Ligii Naționale

CSM Oradea și Dinamo se duelează sâmbătă, 2 octombrie, la ora 17:00, în sala din Ștefan cel Mare, într-una dintre cele cinci partide ce vor avea loc în a doua zi a acestui weekend. Cele două echipe vin după rezultate diferite în meciurile din Cupa României.

CSM Oradea a fost protagonista uneia dintre cele mai mari surprize a optimilor de finală. Vicecampioana României și finalista ediției trecute de Cupă a fost eliminată de SCM Craiova. Bihorenii au pierdut meciul tur cu scorul de 79-64, diferență ce s-a dovedit a fi prea greu de recuperat în manșa retur de elevii lui Cristian Achim. Scorul celui de-al doilea meci a fost 67-58 pentru Oradea.

Victoria din meciul retur cu Craiova a avut la bază prestația lui Alex Gavrilovic. Pivotul francez transferat în această vară de trupa lui Cristian Achim de la Nizhny Novgorod a bifat 12 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții. Gavrilovic s-a declarat dezamăgit de ratarea calificării, însă a declarat că, după această dispută, semnele sunt bune pentru echipa sa.

La înfrângerea din tur, remarcatul din tabăra orădenilor a fost Kris Richard care a înregistrat 16 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. El va rata partida de mâine din cauza unei accidentări, la fel ca lituanianul Martynas Paliukenas.

În cealaltă tabără, moralul este unul ridicat. Dinamo a câștigat într-o manieră categorică cele două dispute cu CSM Focșani din Cupa României. Scorurile celor două meciuri au fost 87-65, respectiv 75-58.

Cecil Williams și Keith Clanton au fost remarcații trupei lui Hristu Șapera. Ambii jucători au fost legitimați în această vara de gruparea alb-roșie. Williams a avut medii de 16,5 puncte, 4 recuperări și 3,5 pase decisive în cele două meciuri cu Focșani, pe când Clanton a bifat statistici de 9 puncte, 19 recuperări, 4.5 pase decisive și 2 capace pe meci.

Dintre jucătorii autohtoni, Andrei Mandache a fost cel mai bun om de la Dinamo. Mandache a ieșit la rampă în special în cel de-al doilea meci al dublei manșe, când a trecut pe foaia de statistică 13 puncte, o pasă decisivă, o recuperare, o intercepție, un capac.

CSM Oradea va căuta să plece cu dreptul în noul sezon al Ligii Naționale după decepția din Cupa României, iar șansele sunt de partea lor. Dinamoviștii nu au mai câștigat o confruntare directă cu actuala vicecampioană a României din 2017.

Meciul nu este televizat, dar poate fi urmărit live pe FRB TV.

*foto: Roby Boroș/CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!