Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo și CSM Târgu Jiu luptă pentru prima victorie în noul sezon

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.10.2021

Dinamo și CSM Târgu Jiu luptă pentru prima victorie în noul sezon

În singurul meci al zilei de duminică, 17 octombrie, Dinamo București primește vizita celor de la CSM Târgu Jiu, de la ora 18:30. Cele două echipe nu au nicio victorie după trei etape.

Alb-roșii au fost probabil cea mai ghinionistă echipă din startul de sezon al Ligii Naționale. Dinamoviștii au avut un program foarte greu, ce a inclus meciuri cu CSM Oradea, CSO Voluntari și SCM Timișoara.

Elevii lui Hristu Șapera nu s-au făcut de râs în cele trei dispute. Cu excepția meciului pierdut cu CSM Oradea, Dinamo a pierdut celelalte două dispute după câte o repriză de prelungiri.

În meciul cu  Voluntari, trupa din capitală a condus aproape tot meciul, însă adversarii din Ilfov au preluat conducerea pe final. Calenic a trimis meciul în prelungiri, însă acolo dinamoviștii nu au putut să le facă față lui Moldoveanu și Woods, care au asigurat victoria gazdelor cu scorul de 84-81.

În etapa precedentă, în disputa cu SCM Timișoara de pe teren propriu, gazdele au condus chiar și la 11 puncte în ultimul act, însă din nou nu au putut să se concentreze pentru a închide meciul. Un parțial de 13-2 al bănățenilor a trimis partida în prelungiri unde Dinamo a clacat din nou și a pierdut cu 87-83.

Hristu Șapera a preferat să vadă partea plină a paharului și a declarat că situația putea fi mult mai neagră pentru echipa sa. Faptul că Dinamo a pierdut la una sau două posesii dueluri cu echipe puternice ale Ligii Naționale îi dă speranțe tehnicianului echipei din Ștefan cel Mare.

În tabăra adversă, semnele pentru gorjeni nu sunt unele pozitive. Cei de la Târgu Jiu au avut același program ca Dinamo, cu mențiunea că în locul unei confruntări cu SCM Timișoara, aceștia au jucat cu SCM Craiova.

Oaspeții din meciul de duminică au pierdut pe rând la 15 puncte cu Craiova, 19 puncte cu Oradea și 14 puncte cu Voluntari. Ofensiva a dat semne bune în ultimele două meciuri în care Târgu Jiu a înscris 70, respectiv 69 de puncte.

Gorjenii au adus întăriri pentru a trece peste acest impas de formă. Veteranul român Titus Nicoară a ajuns la o înțelegere cu CSM Târgu Jiu. Rămâne de văzut dacă acesta va debuta în disputa cu Dinamo.

Cele două echipe și-au împărțit victoriile în confruntările directe din sezonul precedent. Târgu Jiu s-a impus în meciul de la București cu 96-88, iar alb-roșii s-au revanșat în meciul din deplasare câștigat cu scorul de 74-72.

Meciul nu va fi transmis la televizor, dar poate fi urmărit în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook-Dinamo

6 comentarii la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Sper sa faca Dinamo un meci bun pentru ca este o echipa de traditie in sportul romanesc
    E ciudat ca in fiecare an aproape u BT Cluj-Napoca si Oradea au ajuns in finala Ligii Nationale sau in Cupa Romaniei . Daca pierd s-ar face de rusine si nu o sa mai vina asa multi suporteri la meciurile lor

    cu 2 ani în urmă (16.10.2021) Raspunde
  • Sorin Buta :

    @Popescu Marcu-George
    Spune-ne și nouă ce fumezi de reușești să bați câmpii în halul ăsta, vreau și eu. Urmăresc Total Baschet și baschet.ro de mulți ani, nu mi-am făcut cont până acum pentru că n-am considerat că am ceva de spus în legătură cu conținutul de aici, însă azi nu am mai rezistat.

    Băiatule, ai pierdut vre-un pariu și acum trebuie să scrii ceva la toate articolele apărute aici sau în alte părți? Pentru că atâtea comentarii goale de conținut ca ale tale nu am văzut în viața mea, și am niște ani în spate.

    Te întreb, punctual la articolul de aici, ce treabă au Oradea și Clujul cu disputa dintre Târgu Jiu și Dinamo? Bați câmpii mai ceva ca politicienii din ziua de azi și reușești doar să ne agasezi pe toți, nu aduci nici un plus valoare cu comentariile tale. Clujul, Oradea, Sibiul NU o să-și piardă suporterii nici dacă retrogradează (doamne ferește ) pentru că sunt echipe cu tradiție în baschetul românesc, spre deosebire de comuna sat la care am văzut că tragi mai mult cu comentariile pozitive, pe ăia nu o să-i plângă nimeni daca la un moment dat vor dispărea de pe prima scenă a baschetului autohton.

    Deci, ca și concluzie, Popescu Marcu-George, nu mai polua baschetul cu aceste comentarii copiate și lipsite de orice conținut, dacă vrei cele 4 mingi o să îi rugăm pe redactorii de la TB să ți le dea numai să scăpăm de aberațiile tale.

    PS: Învață să scrii și corect din punct de vedere gramatical, e un sfat gratuit.

    cu 2 ani în urmă (16.10.2021)
    • Popescu Marcu-George:

      @Sorin Buta adica Dinamo de ce nu se poate ridica la nivelul lor al Clujului si al Oradei sa avem o reprezentanta din capitala in Cupele Europene
      Zic si eu

      cu 2 ani în urmă (16.10.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @sorin buta
      Fara indoiala ca nu esti singurul care a simtit o revelatie citind comentariile atotcuprinzatoare ale vrednicului Georgel...Asadar,fara a avea pretentia ca i-am deslusit profunzimile abisale si chemarea sa tainica,teluricul sau foc launtric,am sa incerc eu un umil raspuns:Georgel este un apostol,un misionar al serenitatii,un sacerdot a carui scriere aproape hieratica pulverizeaza orice tendinta veninoasa ce ne impresoara si ne adapa cu nectarul bunatatii din pocalul baschetului!

      cu 2 ani în urmă (16.10.2021)
    • Soare:

      @Buzeștii
      Acum ar fi bine să-i traduci și lui Georgel ce ai vrut să spui mai sus pentru că o să creadă că-l lauzi :)

      cu 2 ani în urmă (16.10.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @Sorin
      Pai Georgel este un baiat inteligent,sa fie primit,zic!

      cu 2 ani în urmă (16.10.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!