Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo și CSM Târgu Jiu țintesc un început cu dreptul în campionat

Dinamo și CSM Târgu Jiu țintesc un început cu dreptul în campionat

Ultimul duel al zilei de sâmbătă, 23 septembrie, în Liga Națională de Baschet Masculin pune față în față echipele Dinamo București și CSM Târgu Jiu. Meciul contează pentru Conferința A.

Parcursul din Cupa României s-a încheiat pentru ambele formații cu două înfrângeri, dinamoviștii fiind implicați într-un meci care a stârnit numeroase reacții ulterior. Echipa lui Sotiris Manolopoulos a fost repartizată în grupa B, din care au făcut parte finalistele ediției precedente. Duelul cu U-BT Cluj l-au pierdut cu 67-87, după care a urmat jocul cu CSM Oradea, încheiat la 82 de puncte diferență: 39-121.

CSM Târgu Jiu a făcut parte din grupa A, unde le-a întâlnit pe Rapid București și FC Argeș. Gorjenii au avut probleme în debutul ambelor partide, după care au reușit să reducă din deficit și au cedat cu 70-74 în fața giuleștenilor, respectiv cu 80-88 în fața echipei din Trivale.

În grupa de la Oradea, Dinamo a fost lipsită de jucătorii de pe pozițiile mari (Sean Evans și Zarko Djuric) în meciul cu echipa gazdă, pe lăngă ei fiind absent și Shaquillo Fritz. Dintre cei care au bifat două meciuri în Cupa României, Alexandre Maticiuc și David Pătru au adunat cele mai bune medii de puncte, 10 și 8.

Gorjenii pregătiți de Kresimir Basic i-au avut drept remarcați în cupă pe Jason Hubbard (18.0 puncte, 5.5 recuperări, 71% de afară), Dimitrius Underwood (17.5 puncte, 4.5 recuperări, 3.5 pase decisive) și Ethan Wright (16.0 puncte, 46% de afară). În ceea ce-i privește pe autohtoni, Andrei Bărăgan și Noam Weinberg au contribuit cu 2.5 și 1.5 puncte pe meci.

Dinamo și Târgu Jiu s-au întâlnit deja în perioada de pregătire, în cadrul unui turneu din Arena de Baschet din Capitală. Acolo, alb-roșii au trecut de oponenți cu 77 la 70.

În ceea ce privește meciurile oficiale, în cele patru dueluri directe de până acum s-au consemnat trei victorii pentru Dinamo, cel mai clar rezultat fiind în ultima întâlnire (83-73). Ediția trecută de campionat nu le-a pus față în față deloc.

Partida din Sala Dinamo, de sâmbătă (23.09), va începe la ora 18.30 și o să fie transmisă pe FRB TV.

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Oferta unica
    Daca tot se desfinteaza echipa feminina din Targu Secuiesc poate o angajeza Dinamo sa joace in locul lor din cand in cand, dupa nevoi. Nu ii va costa mult si sigur fetele vor arata mai mult respect de sine si ambitie.

    cu 7 luni în urmă (22.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!