Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo și Rapid propun ultimul duel bucureștean din 2023

Dinamo și Rapid propun ultimul duel bucureștean din 2023

Vineri, 29 decembrie, vor avea loc patru dueluri în etapa cu numărul 15 a Conferinței A din Liga Națională de Baschet Masculin. Ultima partidă din 2023 din această grupă va fi cea dintre Dinamo București și Rapid București.

Derby-ul din Capitală o găsește pe Rapid într-o situație mai bună în clasament, pe poziția a patra cu 8-4 bilanț. De partea cealaltă, Dinamo are 6 victorii și 7 eșecuri, bilanț prin care ocupă ultimul loc ce duce în Top 10 din această grupă înaintea jocurilor din etapa a 15-a.

Alb-roșii au pierdut un singur meci în fața fanilor pe parcursul stagiunii, acel pas greșit fiind înregistrat în confruntarea cu U-BT Cluj. Celelalte patru partide de acasă s-au încheiat într-o notă pozitivă pentru dinamoviști, iar la ultimele două apariții aceștia au marcat de fiecare dată 92 de puncte în propria arenă.

Rapid a ajuns la o lună fără victorie în deplasare și de la acea reușită, 75-51 cu Laguna București, giuleștenii au un singur rezultat pozitiv în campionat. Formația pregătită de Tudor Costescu a oprit seria nefastă chiar înaintea Crăciunului, prin succesul cu 72-62 în fața celor de la SCM Timișoara.

Meciul tur, din finalul lunii octombrie, a adus a doua victorie pentru Rapid în fața lui Dinamo după revenirea în Liga Națională. Scorul din Sala Rapid a fost 82-68, Sayeed Pridgett și Josip Bilinovac fiind principalii marcatori ai gazdelor de atunci (ambii cu 20 de puncte), iar Sean Evans și Cortez Edwards au contribuit cu câte 18 pentru alb-roșii.

Dinamo a câștigat de fiecare dată acasă în acest sezon când a condus după 30 de minute, dar același lucru este valabil și pentru Rapid în deplasare. Giuleștenii au probleme însă în cazul meciurilor strânse într-o sală străină și în două din trei cazuri au pierdut când diferența a fost de cel mult cinci puncte la final.

Statistic, rapidiștii sunt mai bine poziționați în cazul principalelor date. Ecartul este destul de important la nivelul recuperărilor (38.8 - 33.6 în favoarea Rapidului), așa cum și procentajul reușitelor de la distanță ține în mod clar cu Dinamo (36.5 - 28.3%). Sayeed Pridgett (19.6 puncte pentru Rapid) și Andre Jones (16.0 puncte, 43.7% de la distanță pentru Dinamo) sunt în Top 10 marcatori ai ligii.

Partida din Sala Dinamo va avea loc vineri, 29 decembrie, de la ora 19.15 și va fi transmisă pe Digisport 4, Prima Sport 4, respectiv FRB TV.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!