Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo și Rapid se întâlnesc în al doilea derby al capitalei din Liga Națională

Dinamo și Rapid se întâlnesc în al doilea derby al capitalei din Liga Națională

Dinamo București și Rapid București se înfruntă duminică, 14 noiembrie, în al doilea derby al capitalei din acest sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, într-un meci ce contează pentru etapa a 8-a.

Dinamo are trei victorii în ultimele patru etape, toate obținute la o diferență de cel mult două posesii, ultima rundă aducând un succes pe terenul lui CSM Galați (72-69).

Rapidul, de cealaltă parte, are o serie de patru înfrângeri în ultimele cinci dispute, singurul succes din perioada recentă bifându-l pe teren propriu cu SCM U Craiova (81-79).

Cele două rivale de tradiție din București s-au întâlnit ultima dată într-un meci oficial în sezonul 2014-2015 al Ligii 1, stagiune la capătul căreia Dinamo a revenit în Liga Națională, cu patru înfrângeri în total. Rapidiștii au avut de așteptat câțiva ani în plus până să promoveze, după mai bine de un deceniu de la ultima participare în LNBM giuleștenii au urcat în această vară în primul eșalon.

În privința statisticilor, Dinamo și Rapid sunt colege în clasament în ceea ce privește media de recuperări (37.7-37.5), pasele decisive (14.4-13.8), recuperările defensive (25.4-25.3) sau procentajul aruncărilor reușite din spatele arcului de cerc, capitol la care stau mai bine rapidiștii (31.2-30.7%).

Câte un jucător cu medii de double-double există în ambele tabere. Keith Clanton contribuie cu 14.4 puncte și 10.7 recuperări pentru Dinamo, iar la Rapid americanul Erik Copes are 16.3 puncte și 14.8 recuperări. De asemenea, trei sportivi au cel puțin 40% procentaj din spatele arcului de cerc: Michael Hope și Luca Vasile în tabăra nou-promovatei (41.7 și 41.4%), respectiv Lawson Korita pentru Dinamo (50%).

Dinamo și Rapid s-au duelat în presezon, în cadrul Cupei „Dinamo Kelme”, atunci alb-roșii impunându-se cu 86-62. Turneul avea să fie câștigat de organizatori, iar CS Rapid a terminat pe poziția a treia, după ce s-a impus în finala mică cu CSA Steaua.

Înaintea meciului direct, formația pregătită de Hristu Șapera are 3/4 bilanț și ocupă locul 9, în vreme ce Rapid are un meci mai puțin disputat, cu 2/4 la general și este pe locul 13.

Duelul din Sala Dinamo va începe la ora 20.45 și poate fi urmărit în direct pe Digi Sport 4, Look Sport 2 și YouTube FRB TV.

 

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!