Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo și Steaua se întăresc chiar înaintea confruntării directe din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.12.2022

Dinamo și Steaua se întăresc chiar înaintea confruntării directe din Liga Națională

Etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin ne pune în față un duel extrem de spectaculos încă din prima zi. Dinamo București primește vizita celor de la Steaua București în Eternul Derby. Confruntarea va avea loc vineri, de la ora 20:00.

La ora acestui meci, cele două echipe au un bilanț similar în Liga Națională: 3-3. De asmenea, ambele grupări au fost eliminate din Cupa României. Atât Steaua, cât și Dinamo, au pornit la drum în noul sezon cu un contingent de străini format din cinci jucători, dar ambele au realizat câte un transfer la această categorie înaintea confruntării directe.

Roș-albaștrii au perfectat transferul extremei americane Gokul Natesan, conform eurobasket.com. Jucătorul de 28 de ani a început sezonul la BKM Lucenec în Slovacia, iar în nouă meciuri a avut medii de 8.7 puncte, 1.6 recuperări, 2.6 pase decisive și o intercepție pe meci.

În 2017, Natesan a fost draftat în G-League de către Canton Charge. De-a lungul carierei sale, el a evoluat pe patru continente diferite: Europa, America de Sud, Australia și America de Nord. El este absolvent al colegiului din Colorado.

De cealaltă parte, Câinii Roșii l-au semnat pe Jakub Wojciechowski. Informația a fost oferită inițial de United Hoops și confirmată ulterior de sursele noastre. Baschetbalistul de 32 de ani este polonez la origini, dar deține și cetățenie italiană. Conform informațiilor noastre, acesta ar putea debuta chiar în meciul de vineri.

Jakub măsoară 2.14 metri și evoluează la pozițiile 4-5. El a jucat ultima oară la Stal, în Polonia, unde a avut medii de 2.8 puncte, 2.5 recuperări și o pasă decisivă. Cu un sezon înainte, în stagiunea 2020-21, el a îmbrăcat tricoul Olimpiei Milano. De-a lungul carierei, Wojciechowski a mai jucat pentru Piacenza, Treviso, Happy Casa Brindisi, Reale Mutua Torino, Staff Mantova, Cantu, Vanoli Cremona, Capo d’Orlando, Anwil Wloclawek, Legia Varșovia și Edilnol Biella.

Disputa dintre CS Dinamo București și CSA Steaua București va avea loc vineri, 2 decembrie, de la ora 20:00 și va putea fi urmărită pe Digi Sport 2, Prima Sport 1 și FRB TV.

*foto: realolimpiamilano.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!