Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo Știința a câștigat pe final partida cu SCM U Craiova, anulând un run de 19-0 al oltenilor

Dinamo Știința a câștigat pe final partida cu SCM U Craiova, anulând un run de 19-0 al oltenilor

Dinamo Știința a obținut în meciul jucat acasă cu SCM U Craiova din etapa a V-a a LNBM - Grupa Valorică A, scor 80-73. 

Tudor Costescu a început cu Jeremic, Badiu, Ferguson Milutinovic și Ouszy Barro, în timp ce Aco Todorov i-a preferat în primul cinci pe Laser, Troupe, Diculescu, Pratt și Omari Gudul.

Partida a început sub sceptrul echilibrului și după patru minute dinamoviștii conduceau cu 11-8. Dar Badiu a rupt echilibrul, cu două coșuri de 3 puncte și după liberele lui Gugino scorul a ajuns 22-10 pentru gazde. Armin Cane a semnat un coș de 3 puncte și astfel Dinamo a încheiat primul sfert cu un run de 16-4 și a dus tabela la 27-12.

Milutinovic deschidea sfertul doi cu un coș de 3 puncte și ducea avantajul la 18 puncte. Omari Gudul a răspuns însă cu un and-one. Badiu a ajuns la libere, unde a transformat 2 din 3 libere, iar Tyler Laser a redus diferența la 14 puncte, cu un coș de 3 puncte din zero grade (34-20). Oltenii au ajuns la o diferență de 10 puncte, dar Jeremic a răspuns cu un alt coș de 3 puncte pentru ca apoi Ferguson Masters să înscrie un and-one prin care Dinamo Știința se distanța din nou la 16 puncte, scor 42-26. Laser a înscris după time-out-ul cerut de Aco Todorov, din pasa lui Pratt. Javon Ferguson Masters a răspuns cu un lay up, iar libere transformate de Tyler Laser a stabilit scorul primei reprize, scor 44-29.

Milutinovic a deschis sfertul 3 iar Stoyanov a pus primele puncte pentru olteni în repriza secundă. Barro a mai reușit un lay up cu care a dus Dinamo la 16 puncte (50-34), dar oltenii au avut un run fantastic de 19-0, cu Troupe, Laser, Pratt și Stoyanov și Țibîrnă pe teren, prin care au readus Craiova în avantaj, scor 50-51. Milutinovic a rupt seria cu un slam dunk, dar Stoyanov a răspuns un coș de 3 puncte (52-56). Ferguson și Milutinovic au readus Dinamo în avantaj (57-56). Stoyanov a reușit însă o intercepție iar a Pratt a scos un antisportiv la Cane și a adus egalarea de la nivelul liniei de fault (57-57), stabilind astfel scorul după trei sferturi.

Macru Badiu și Milutinovic au deschis în forță sfertul secund pentru Dinamo Știința, sârbul reușind mai multe coșuri de 3 puncte. Diculescu și Gudul au venit cu răspunsul din partea oltenilor, iar după patru minute scorul era 72-64 pentru bucureșteni! Gudul a înscris din pasa lui Pratt, dar același Milutinovic a venit cu răspunsul (74-66). Tyler Laser a redus diferența la 5 puncte de la libere, iar oltenii au continuat cu presiunea pe tot terenul pentru a scoate un turnover la repunere. Cu 33 secunde rămase, Mo Pratt a înscris din pasa decisivă a lui Laser. La capătul unei faze în care Craiova a fost aproape de o intercepție, Milutinovic a înscris printr-un slam dunk prin care au dus diferența la 5 puncte, scor 78-73. După două coșuri de 3 puncte ratate, Meremic a stabilit scorul final la 80-73.

Andreja Milutinovic a adunat 30 de puncte, cu 12/18 din acțiune și +32 la eficiență. Mladen Jeremic a marcat 14 puncte, Jevon Ferguson 13 puncte și Marcu Badiu 10 puncte. De partea cealaltă, Tyler Laser a înscris 18 puncte, Nikolay Stoyanov 15, în timp ce Porter Troupe 11 și Mo Prat a cochetat cu un triple double, cu 11 puncte, 9 pase decisive și 8 recuperări.

Pentru Dinamo aceasta a fost a doua victorie consecutivă iar alb-roșii ajung la 2-3. Craiova a ajuns la 3-2 în acest moment, după cinci etape. Etapa viitoare Dinamo va juca în derby-ul Capitalei, contra Stelei, în timp ce Craiova va primi acasă vizita celor de la U-BT Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!