Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo Știința București, o nucă tare pentru SCM Timișoara

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.01.2019

SCM Timișoara a câștigat la mare luptă duelul de pe terenul ultimei clasate din grupa valorică A din LNBM, CS Dinamo Știința București, la doar 2 puncte diferență, scor final 87-85, asta după ce alb-roșii au preluat serios inițiativa spre finalul confruntării. 

Confruntarea din Sala Dinamo a debutat sub semnul dominației gazdelor, care încă din start au pus presiune pe bănățeni, trimițând un serios semnal de alarmă la adresa acestora. Actul de debut s-a încheiat cu un parțial de 21-15, iar Dinamo avea astfel deja după 10 minute jucate un ecart de 6 puncte. Actul secund a fost unul ceva mai echilibrat, formația oaspete având câteva momente în care și-a anunțat revenirea, însă bucureștenii au oferit răspunsuri pe măsure. Chiar dacă Timișoara și-a adjudecat sfertul 2 cu 24-22, Dinamo Știința București a fost echipa care a intrat în avantaj pe tabelă la pauza mare, 43-39. 

Cele două formații au revenit de la vestiare motivate să reușească desprinderea decisivă și să arate un baschet calitativ fanilor prezenți în tribunele sălii Dinamo. Cu siguranță sfertul 3 al meciului a fost cel mai echilibrat, băieții din Banat având din nou câteva șanse bună să revină în joc, dar de fiecare dată alb-roșii s-au arătat super-conectați la joc. Dinamo s-a impus în sfertul 3 cu 19-18 la general, iar tabela indica un avantaj de 5 puncte al acestora înainte de debutul sfertului decisiv, 62-57. 

Cu 5 puncte avantaj pe tabelă, respectiv cu un Barro, Baker și Deloach, toți cu dorință mare de joc, Dinamo pornea favorită la adjudecarea partidei, victorie ce avea să fie prima din acest campionat. Totuși, experimentații jucători ai Timișoarei au spus un mare „nu”, s-au mobilizat, au strâns rândurile și au sunat revenirea. La jumătatea sfertului 4 tabela indica deja un scor egal, 74-74, Dinamo mai având câteva minute de suflu, însă, treptat gazdele s-au stins, iar Timișoara a trecut la conducere, 83-81 cu aproximativ 2 minute rămase de jucat. Până la final fiecare echipă a mai marcat câte 4 puncte, dar cei de la Timișoara s-au văzut în cele din urmă câștigători, 87-85, asta după ce ultimul sfert l-au câștigat cu 30-23. 

Punctele victoriei timișorene au fost marcate de Vladan Vukosavljevic 25 (11 recuperări), Nikola Pesakovic 18, Brandon Randoplh 13, Dragos Andrei Diculescu 10, Sherwood Terrell Brown 9, Cătălin Baciu 4, Marko Stojadinovic 3, Octavian Popa Calotă 3 și Milos Komatina 2. De cealaltă parte, de la Dinamo au punctat Ousmane Barro 19 (9 recuperări), Justin Baker 19, Willie Kemp 15 (8 pase decisive), Michael Deloach 12 (10 pase decisive), Marcu Badiu 8, Daniel Ioniță 8, respectiv Anton Diaconescu 2. 

În urma acestui rezultat, SCM Timișoara a ajuns la un bilanț de 5 victorii și 8 înfrângeri, pentru un total de 18 puncte acumulate, în timp ce Dinamo București a rămas fără succes în actuala ediție de campionat, având 13 înfrângeri și tot atâtea puncte strânse până în prezent. Dinamo va juca în runda următoare derby-ul cu Steaua, în timp ce Timișoara va juca în deplasare la Craiova. 

*Foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!