Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo Știința primește vizita lui BCM U Pitești în meciul de deschidere al etapei a VII-a din LNBM

Dinamo Știința primește vizita lui BCM U Pitești în meciul de deschidere al etapei a VII-a din LNBM

Dinamo Știința București va deschide pe teren propriu etapa a VII-a din LNBM, Grupa Valorică A, în compania celor de la BCM U Pitești. Pentru argeșeni va fi primul meci din al treilea mandat al lui Hristu Șapera pe banca formației din Trivale.

„Șapi” a mai antrenat echipa în perioada 2013/2015 și în perioada 2016/2018. Astfel, acesta este al treilea mandat pentru tehnicianul originar din București la echipa argeșeană. El vine în locul lui Florin Nini, demis după ce formația argeșeană a început acest sezon cu 1-4. În etapa precedentă, sub interimatul lui Theodosis Paralikas, Piteștiul a pierdut pe teren propriu, scor 59-77, iar din pricina celor cinci înfrângeri formația argeșeană se află pe locul 8 în Grupa Valorică A.

A fost o partidă în care de la piteșteni a lipsit cel mai bun jucător din acest debut de sezon, pivotul Devin Searcy, cel care are medii de 17 puncte și 7,8 recuperări pe întâlnire. Danilo Tasic are și el 16,8 puncte și 8,1 recuperări pe întâlnire iar cei doi alcătuiesc împreună un tandem interesant sub panou.

De partea cealaltă, Dinamo Știința vine la capătul unei înfrângeri într-un meci extrem de spectaculos pe terenul Stelei, scor 97-101. Trupa lui Tudor Costescu este într-o revenire de formă, după ce a pierdut primele trei partide, dar a câștigat două dueluri importante, pe terenul Timișoarei (81-64) și acasă, contra Craiovei (80-73), înaintea duelului contra Stelei. Andreja Milutinovic (18,7) și Mladen Jeremic (17,5) sunt cei mai buni marcatori ai lui Dinamo, în timp ce Ouszy Barro ține echipa de sub panou, cu medii de 9,6 puncte, 6,6 recuperări și +14,1 eficiență.  

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în perioada de pregătire. Mai întâi în Cupa Dinamo, unde Dinamo Știința a reușit să obțină victoria în fața propriilor suporteri: 91-87. Pentru ca apoi Piteștiul să își ia revanșa într-un meci de pe teren propriu, câștigat cu 96-92.

Partida de vineri, 22 noiembrie, se desfășoară la ora 19 în Sala Dinamo și va putea fi urmărită pe Digi Sport 4.

*foto: Bogdan Moșoianu / facebook BCM U FC Argeș Pitești

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!