Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo Știința va avea parte de o misiune dificilă acasă contra campioanei CSM CSU Oradea

Dinamo Știința va avea parte de o misiune dificilă acasă contra campioanei CSM CSU Oradea

Dinamo Știința București va primi vizita celor de la CSM CSU Oradea, în etapa a noua a LNBM – Grupa Valorică A. Alb-roșii vor fi nevoiți să răzbune înfrângerea dură suferită pe 18 octombrie, în runda a doua a Ligii Naționale, când au pierdut la 20 de puncte, scor 74-94.

În prima întâlnire din acest sezon între cele două formații, bihorenii au trecut fără probleme de Dinamo Știința, conducând pe toata durata partidei. Elevii lui Cristian Achim s-au desprins mai ales datorită unui sfert doi foarte bun, câștigat cu 27-14 și aveau 23 de puncte avans în fața lui Dinamo înainte de ultimul sfert. Nikola Markovic a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 21 de puncte, în timp ce Andreja Milutinovic a înscris 19 puncte pentru Dinamo Știința.

Alb-roșii vor avea moralul ridicat la partida cu Oradea, după ce au reușit miercuri să câștige la o diferență de 29 de puncte returul cu Mediaș din runda secundă a Cupei României, scor 105-76. Inițial, elevii lui Costescu pierduseră în Ardeal la 5 puncte (79-84), pentru ca apoi să aibă o prestație bună într-o înfrângere însă pe terenul lui U-BT Cluj (90-101).

În acest sezon Dinamo are 3-5 în LNBM, dar palmaresul este unul destul de înșelător, bucureștenii fiind o echipă destul de incomodă grație în special scorerilor precum Jeremic, Milutinovic sau Masters, dar I a veteranului Ouszy Barro, care „ține” echipa de pe poziția 5. Totodată, tânărul Marcu Badiu a arătat un progres remarcabil în acest sezon.

Și Oradea se află într-o formă excelentă. Ultima înfrângere în LNBM a venit pe 26 octombrie, pe terenul lui U-BT Cluj, scor 82-89. În ultima rundă, bihorenii nu au dat nicio șansă celor de la CSA Steaua, când bihorenii s-au impus cu 94-71.

După un început mai ezitant de sezon, CSM CSU Oradea și-a găsit cadența, atât în LNBM cât și în cupele europene, și în acest moment ocupă locul secund în Liga Națională cu 6-2. Kris Richard, Giordan Watson, Nikola Markovic sau Dragan Zekovic au fost pe rând cei mai buni marcatori ai trupei campioane. Așadar, va fi greu pentru alb-roșii să știe cine îi va taxa în partida de sâmbătă.

Dragan Zekovic (răcit) și Bobe Nicolescu (o accidentare mai veche la spate) vor lipsi la acest meci, potrivit site-ului oficial al clubului, în timp ce de la Dinamo Știința Dani Ioniță încă nu a jucat în acest sezon.

Meciul se joacă pe 7 decembrie, de la ora 17:00, la Sala Dinamo din Capitală. Partida este transmisă pe FRB Tv.

Alexandru Olaru, Laszlo Bukuresti și Sorin Drugău vor fi arbitrii meciului, în timp ce Constantin Ioan va fi comisar din partea FRB.

*foto: Roby Boros

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!