Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo tranșează derby-ul bucureștean cu Rapid

Dinamo tranșează derby-ul bucureștean cu Rapid

Dinamo București a câștigat clar meciul disputat astăzi, 12 martie, pe terenul lui Rapid. Partida care a contat pentru etapa cu numărul 22 a fost condusă de la un capăt la celălalt de trupa lui Hakan Demir, care s-a impus la final cu scorul de 88-65.

Echipele de start:

Rapid: Bookert, Mosely, Vasile, Stanojevic și Copes
Dinamo: Mandache, Coconea, Williams, Gaddefors și Clanton

Dinamo a dat senzația în din start că se poate desprinde, dar Mosely și-a ținut echipa aproape până la intrarea în ultimul minut al actului inaugural. Tarrant și Korita semnau ultimele două coșuri iar după 10 minute de joc scorul era 24-18 pentru Dinamo. Echipa din Ștefan Cel Mare și-a dublat avantajul în sfertul secund și au avut în permanență un ecart din două cifre. Erik Copes marca ultimul coș al reprizei prin care reducea cel mai mare deficit al echipei sale, iar la cabine se intra cu scorul de 31-42 pentru Dinamo.

Oaspeții au continuat să domine ostilitățile și după reluarea jocului. Diferența de pe tabela sălii Giulești a ajuns la 17 puncte, înaintea de jumătatea sfertului trei, scor 51-34. Dinamo a rămas în controlul partidei, a continuat să domine lupta la recuperare și își mărea avantajul până la finalul sfertului trei. Buzzer-beater-ul lui Mosely a făcut ca între cele două echipe să fie exact 20 de puncte la ultima pauză, 66-46. Elevii lui Hakan Demir nu au redus turația motoarelor și au dus diferența la 27 de lungimi. Rapidiștii s-au consolat cu faptul că au jucat mai bine în final de meci, când au și redus puțin din hadicap. Partida s-a încheiat cu scorul de 88-63 pentru Dinamo.

Ricky Tarrant a fost cel mai bun marcator al învingătorilor cu 15 puncte plus 5 recuperări și 2 pase decisive. Ricky Tarrant a contribuit cu 14  puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. Lawson Korita a terminat tot cu 14 puncte iar keith Clanton cu 12.

Jagan Mosely a fost cel mai bun giuleștean cu 21 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Nikola Stanojevic a terminat cu 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Devon Bookert a adăugat 11 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!