Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo o învinge pe CSU Sibiu după o luptă intensă

CS Dinamo o învinge pe CSU Sibiu după o luptă intensă

Sâmbătă, 30 octombrie, în Sala Dinamo din Capitală s-a disputat confruntarea dintre CS Dinamo București și BC CSU Sibiu. Meciul din etapa a 6-a a fost adjudecat de Dinamo cu 85 la 80.

Primul cinci al gazdelor a fost alcătuit din Nenad Miljenovic, Alexandru Coconea, Cecil Williams, Viktor Gaddefors și Keith Clanton, în timp ce formația de start a oaspeților a avut următoarea componență: Lucas Tohătan, Monyea Pratt, Justas Tamulis, Tanner McGrew și Evan Fitzner.

Actul inaugural a început cu cinci minute foarte echilibrate. McGrew a deschis scorul de la mare distanță, însă Miljenovic și Clanton au adus-o pe Dinamo la conducere. În replică, McGrew și Pratt au înscris două coșuri prin care au restabilit avantajul de trei puncte al Sibiului. A urmat un parțial de 12-0 al dinamoviștilor, iar Dan Fleșeriu s-a văzut nevoit să ceară time-out. Imediat după reluarea jocului, elevii săi au comis un nou turnover, pedepsit la celălalt coș de Andrei Mandache. Oaspeții au răspuns cu șase puncte reușite de Pratt, Tamulis și McGrew, întrerupte de o pătrundere a aceluiași Mandache. Până la finalul sfertului, CSU Sibiu a mai redus din diferență, scorul fiind de 24 la 19 pentru Dinamo.

În ciuda unui moral ridicat, galben-albaștrii au evoluat modest în sfertul al doilea. Aceștia au comis multe greșeli în ofensivă și nu au reușit să îi oprească pe adversari în defensivă. Prin urmare, la jumătatea actului decisiv, Dinamo conducea la opt puncte: 34-26. Clanton a reușit un lay-up și un dunk, dar Rareș Uță a răspuns cu o triplă. McGrew a continuat să joace impecabil și, datorită celor 22 de puncte marcate, CSU Sibiu era condusă cu doar trei puncte la pauză: 45-42.

După revenirea de la vestiare, Tohătan și Tamulis au înscris rapid patru puncte și oaspeții au trecut la conducere. Clanton și Williams au răspuns și ei cu două reușite, iar Tohătan a acumulat al treilea fault și a fost înlocuit. A urmat rândul lui Pratt și McGrew să se remarce din punct de vedere ofensiv, provocându-l pe Hristu Șapera să solicite un timp de odihnă. Miljenovic, de la linia de libere, a oprit run-ul sibienilor, însă Tamulis a marcat al doilea coș consecutiv de la distanță și scorul a devenit 57 la 51. În partea a doua a sfertului trei, gazdele au evoluat mult mai bine, astfel că, înaintea actului decisiv, tabela arăta egalitate: 65-65.

Ultimele zece minute au început cu un coș din afara semicercului înscris de Lawson Korita și cu o pătrundere finalizată de Tohătan. Tânărul fundaș al sibienilor a marcat încă cinci puncte și a condus ofensiva echipei sale. La celălalt panou, Clanton a făcut legea, iar Fleșeriu s-a văzut nevoit să ceară încă un time-out. Baschetbaliștii săi au respectat indicațiile și au egalat după câteva faze. Au urmat câteva minute în care niciuna dintre cele două tabere nu a reușit să înscrie, iar tabela a rămas înghețată până la coșul lui Tamulis. Cu mai puțin de 100 de secunde rămase, scorul era 80 la 80, dar echilibrul a fost întrerupt de o triplă trecută în contul lui Mandache. Chiar dacă oaspeții au avut timp să își pregătească acțiunea ofensivă, aceștia nu au reușit să marcheze, iar CS Dinamo București și-a asigurat victoria: 85-80.

Liderii lui Dinamo au fost Nenad Miljenovic (18 puncte), Keith Clanton (16 puncte), Cecil Williams (15 puncte) și Andrei Mandache (14 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Tanner McGrew (26 de puncte), Justas Tamulis (19 puncte), Monyea Pratt (11 puncte), Lucas Tohătan (11 puncte) și Rareș Uță (11 puncte).

În urma acestui rezultat, CS Dinamo București ajunge la un bilanț de 2-4, în timp ce BC CSU Sibiu are o victorie și cinci înfrângeri.

Pentru elevii lui Hristu Șapera urmează deplasarea pe terenul lui CSM Galați, iar jucătorii lui Dan Fleșeriu primesc vizita lui CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Vorba unui prieten, nu-i ușor să fi suporter CSU.
    Meci foarte prost făcut de noi, mai ales defensiv, în prima repriză am pierdut toate duelurile 1 la 1. Noroc cu Mcgrew că ne-a ținut în meci.
    Iar finalul, cam ca de obicei, gestionat slab de tot, atât de cei din teren, cât și de bancă. Nu pot să înțeleg de ce să nu pui mingea pe Lucas după timeout să-ți așeze faza, e PG ul tău. Dan i-a dat-o lui Mo care venea după turnover, să o mai bâlbâie odată..
    Vine o iarnă grea..

    cu 2 ani în urmă (31.10.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    .
    Ce se intampla acum la CSU e o combinatie intre “winter is coming” si “the worst is yet to come”. Pacat de suporteri, pentru ca jucatorii, antrenorii si managementul vin si pleaca, noi ramanem si suferim.
    Ca sa se schimbe ceva in bine ar trebui sa atingem “rock bottom” si nu cred suntem prea departe de acel moment. Dar si acel “rock bottom” conteaza si cine il gestioneaza, pentru ca de acolo poti doar sa cresti sau ultimul va stinge lumina.

    cu 2 ani în urmă (31.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!