Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dino Cinac a ajuns la o înțelegere cu SCM U Craiova

Dino Cinac a ajuns la o înțelegere cu SCM U Craiova

În cursul acestei săptămâni, SCM U Craiova l-a înregimentat pe cel de-al treilea baschetbalist străin din lotul lui Aleksandar Todorov. Este vorba de Dino Cinac, o extremă de forță în vârstă de 31 de ani.

Cinac și-a început cariera profesionistă în 2011, când a semnat cu KK Kvarner 2010, o trupă din campionatul croat. După două sezoane petrecute în Rijeka, sportivul de 2,01 metri s-a transferat la KK Jolly Radranska Banka.

În stagiunea următoare (2014-2015), Cinac s-a întors la KK Kvarner 2010, unde a adunat medii de 14.8 puncte, 6.1 recuperări și 1.0 intercepții. Evoluțiile constante l-au ajutat pe baschetbalistul croat să prindă un contract la KK Zagreb, însă Cinac nu a terminat sezonul alături de echipa din capitală. Acesta a semnat cu Jamtland Basket, o formație suedeză.

După un an și jumătate petrecut în nordul Europei, Dino Cinac s-a întors în zona balcanică și a semnat în Slovenia, la Krka Novo Mesto. În ediția 2018-2019, extrema de forță a jucat atât în campionatul sloven, cât și în liga ABA, unde a înregistrat următoarele cifre: 6.6 puncte și 3.2 recuperări.

Anul trecut, Dino Cinac a făcut parte din lotul lui KR Reykjavik, jucând șapte partide pentru echipa din capitala Islandei. Cu o medie de 24.1 minute/meci, Cinac a avut 14.3 puncte, 6.4 recuperări, 1.1 pase decisive și un indice de 16.6 la eficiență. Experimentatul jucător a avut procentaje de 51.6% din acțiune, 37.0% de la distanță și 88.9% de la linia de libere.

În stagiunea 2020-2021, Dino Cinac va evolua sub comanda lui Aleksandar Todorov, care mai dispune de următorii baschetbaliști: Jonathan Person, Monyea Pratt, Dragoș Diculescu și Andrei Oprean.

 

🇭🇷 Dino Cinac 🇭🇷 sosește în Bănie. 🏀 Noul jucător are 31 de ani, măsoară 201cm și poate evolua pe poziția 4. 🌍 Cv-ul...

Posted by Universitatea Craiova Baschet Fans on Thursday, July 30, 2020

*foto: aba-liga.com

10 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Craiova
    Se conturează o echipă interesantă la Craiova. Începutul este unul foarte bun,având in vedere faptul că avem deja semnați pe unul dintre cei mai buni U23 din România(Diculescu),un tânăr promițător care își va pune amprenta in baschetul românesc(Oprean), unul dintre cei mai buni și apreciați jucători străini din România(Pratt),un coordonator care în perioada în care a mai cochetat cu echipe românești a avut evoluții lăudabile(Person),iar această extremă de forță (Dino),în mod cert va avea evoluții apreciate în tricoul alb-albastru. Așteptăm să vedem ce transferuri urmează ,sunt curios în mod special ce pivot și mai ales ce shooter vor ajunge la Craiova

    cu 3 ani în urmă (31.07.2020)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      tom
      Cred ca vorbeste doar entuziasmul din tine,Din pacate inceputul e foarte modest.Mo este indiscutabil un jucator valoros pentru campionatul nostru,Cinac e mai bun ca Gyrd dar nu te poate ajuta in lupta cu granzii,iar Person e doar un ghiveci reincalzit care nu mai poate oferi niciun gust.Daca mai pun la socoteala ca sunt si sariti de 30 de ani iar campionatul nostru a devenit si el destul de atletic,nici nu incape indoiala ca am putea avea aspiratii la locurile fruntase.Ca sa ne pastram optimismul,eventuale trei transferuri de forta ne-ar putea echilibra balanta,dar dupa modul in care a procedat Aco sezonul trecut in privinta alegerii jucatorilor mi-am pierdut increderea in corectitudinea lui.Sper sa ma insel,dar se contureaza al n-lea sezon de Dumnezeu cu mila!Nema management,nema putirinta!

      cu 3 ani în urmă (01.08.2020)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    craiova
    Craiova a avut in fiecare an lot foarte bun. Ce lipseste sunt rezultatele.

    Referitor la echipele din sezonul acesta pt mine Sibiul devine favorita la locul 2 in fata Oradiei. Oradea e cu 2 jucatori foarte buni in minus fata de sezonul trecut si se pare ca asa va ramane.

    cu 3 ani în urmă (31.07.2020)
    • Benjamin:

      ...
      Sincer ma indoiesc ca Oradea are lotul finalizat. Ma astept la inca un transfer, un inlocuitor pentru Richard.
      In ceea ce priveste sibiul, situatia lor e clar mai buna decat ceea ce se anticipa de catre fani. In momentul de fata e cert faptul ca au echipa buna care poate sa faca fata echipelor de top, dar cred ca e greu sa ii invinga pe Oradea pe termen lung. Atuul Oradenilor e cel al continuitatii si implicit al omogenitatii. Nu sustin ca asta e cheia succesului, dar intr-un context in care totul e incert, acest aspect poate sa joace un rol important.
      Oricum, vorbim ca si cum U e clar invincibila, dar avem exemple in sezoanele trecute in care probabil nu a castigat cel mai bun lot. Focusul mare pe plan european poate sa ajunga un minus pe plan intern, iar la U e clar ca anul acesta se doreste performanta mai mare in BCL. Ramane de vazut cum o sa se sudeze echipa si cand/cum o sa inceapa antrenamentele.

      In ceea ce priveste Craiova (si aici pun si Pitestiul, Dinamo si Voluntari) ma bucur ca se doreste performanta. E important sa fie cat mai multe echipe care sa practice un baschet bun.

      cu 3 ani în urmă (31.07.2020)
    • Nandor:

      Oradea
      CSM ORADEA o să mai facă transferuri eu zic și 2 , și o să fie și transferuri bune , și mai sunt șanse și să rămănă Richard...

      cu 3 ani în urmă (01.08.2020)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Comentarii
    În acest articol este vorba despre Craiova nicidecum despre alte echipe! Nu înțeleg rolul și rostul de a discuta de Sibiu,Oradea ... Dacă ne-am apucat să comentăm despre adversare hai să intru în horă.
    Oradea rămâne Oradea și în acest sezon,în momentul de față nu ai cum să spui că Sibiu este peste Oradea(chiar și fără KRIS),fiindcă bihorenii au o bază solidă ,păstrând o mare parte din jucătorii ce au evoluat și în sezonul trecut.
    Într-adevăr echipa din Sibiu în acest sezon competițional trece prin momente mai dificile,având in vedere faptul că bugetul a fost diminuat ! Un mare plus pt ei este reprezentat de păstrarea jucătorilor (TOHĂTAN - PHILMORE - COOPER-TOROK),însă din cei noi veniți singurul care pot spune că este un transfer foarte reușit este LUTETE,în schimb ceilalți 2 străini aduși sunt sub valoarea celor din sezonul trecut ( Addison < Jared Jordan ) și (Johnson Jayce < Randal Falker). Concluzionând hai să îi dăm Cezarului ce este al Cezarului și chiar dacă suntem pătimași să vedem totuși realitatea.

    cu 3 ani în urmă (01.08.2020)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @tommy
      Nu te supara. Am scris si de Craiova dar am vrut sa punctez si celelalte echipe pt ca le sunt adversare. Nu are sens sa ma apuc acum sa scriu la un articol de acum 5-6 zile pt ca astept si alte pareri.
      Din punctul meu de vedere nu are sens sa ne limitam la a scrie la fiecare articol doar despre o singura echipa.

      cu 3 ani în urmă (01.08.2020)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Richard
    Nu o sa-l vedem 100% in campionatul nostru. Timpul trece iar daca nu a adus nimic pana acum poate ca asa va ramane si vor aduce in iarna. La cat e de nesigura situatia in prezent e greu si sa semnezi contracte

    cu 3 ani în urmă (01.08.2020) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    P.S.
    Singurul tanar care si-a pus ulterior amprenta asupra baschetului romanesc a fost Catalin Burlacu,iar intre el si ceilalti se casca o prapastie de vreo 20 de ani!

    cu 3 ani în urmă (01.08.2020)
    • uplifter:

      Re
      Dacă vorbești de comportamentul lui mizerabil și lipsit de cap, da

      cu 3 ani în urmă (01.08.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!