Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Directorul SCM Timișoara, Vasile Rușeț, îl contrazice pe Ilie Trițoiu

Directorul SCM Timișoara, Vasile Rușeț, îl contrazice pe Ilie Trițoiu

Lupte interne pentru putere la Sport Club Municipal Timișoara după plecarea lui Radu Toanca. Președintele secției de baschet masculin, Ilie Trițoiu, a organizat o conferință de presă prin intermediul căreia i-a cerut demisia noului director, Vasile Rușeț, deoarece acesta i-ar fi cerut lui Trițoiu să realizeze mai multe rapoarte despre jucători și antrenori, rapoarte pe care Trițoiu nu le vede oportune și le consideră acțiuni "ca pe vremea comunismului".

Trițoiu i-a reproșat lui Rușeț și situația problematică de la club, lipsa banilor, cât și faptul că ar fi tăiat bugetul baschetului cu 50% pe 2020. Cel din urmă a oferit o reacție pentru baschet.ro, în care a vorbit despre felul în care speră să pună pe picioare sportul timișorean, contrazicându-l pe Trițoiu în ceea ce privește tâierea de 50% a bugetului baschetului pe 2020.

„SCM este clubul municipalității și bineînțeles că finanțarea are anumite hopuri, în funcție și de necesitățile municipalității de a cheltui banii publici. În fiecare an, spre final de an, au fost anumite întârzieri, care s-au mai decalat și la fiecare început de an, când sunt încasări mai mari de venituri de la populație, de la taxe, samd, lucrurile au intrat într-o anumită normalitate și s-au ajuns chiar și la zero întârzieri.” 

El a explicat că baschetbaliștii au restanțe salariale mai vechi de două luni: 

„În acest moment sunt întârzieri în sensul că baschetbaliștii sunt plătiți pe luna septembrie în proporție de 70%. Atât am reușit să plătesc din banii alocați de primărie. Nu au fost plătiți până acum pe octombrie și noiembrie și diferența de 30% din luna septembrie.”

Rușeț a explicat și când speră ca salariile să fie plătite: 

„Eu încă sper ca anul acesta până de sărbători fiecare sportiv de la fiecare secție să primească integral banii pe luna septembrie, pe mai mult nu am speranțe. Sunt convins că primele două, maxim trei luni de anul viitor se va recupera acest decalaj. Din primăvară până în martie e și termenul acela de primă pentru plata taxelor locale și atunci se strâng bani mai mulți și se pot plăti banii. Există și anumite normative legale prin care cetățenii își plătesc datoriile care intră în buget”

Directorul SCM Timișoara a anunțat și cât a reușit să strângă clubul de la partenerii privați: 

„Vreau să vă spun că în premieră, de când există acest club, am propus bugetul pe anul viitor pe fiecare secție, inclusiv baschet, cu o cotă atrasă la buget de aproximativ 12%. Tocmai pentru a încerca să ajungem la un buget correct cu care putem ataca competițiile la nivel de campionat intern și bineînțeles, în măsura în care avem performanțe, să ne putem califica în competițiile europene să putem cere de la bugetul local suplimentări de buget. Doamne ajută să fie nevoie de ele”

Chiar dacă nu sunt plătiți de mai bine de două luni, elevii lui Dragan Petricevic au un parcurs peste așteptări în LNBM. Timișorenii se află în acest moment pe locul patru în Liga Națională, cu un palmares de 5-5. În etapa a XI-a bănățenii se deplasează pe terenul lui Dinamo București, într-un duel care le poate asigura în mare măsură locul 4 în LNBM. 

*foto: facebook SCM Timișoara Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!