Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: BC Mureș Tîrgu Mureș - CS Energia Rovinari

Noémi Csiki

Noémi Csiki
15.12.2011

  

 Sala Sporturilor Tg. Mureș
vineri, 16 decembrie, ora 20:00
live DIGI SPORT 3

  Fișa meciului  

Ultimul meci de acasă al mureșenilor, ultimul meci în deplasare pentru Energia înainte de pauza de sărbători. Gazele pornesc din poziția de favorită din mai multe motive evidente. Poziția în clasament, istoria întâlnirilor dintre cele două formații (4-2 pentru BC Mureș), precum și loturile celor două echipe ne arată că prima șansă este a mureșenilor. La acesta se adaugă și schimbările recente în jocul tigrilor după venirea noului antrenor, precum și avantajul terenului propriu. De asemenea, pentru a-și atinge obiectivul, ei nu își pot permite încă o înfrângere în fața unor echipe mai slab cotate.

Oaspeții luptă pentru un loc în playoff și chiar dacă sezonul nu este nici pe jumătate terminat, se pare că lupta pentru locul 8 se va da între Energia, BCM U Pitești și CSM București. În momentul de față, echipa din capitală are o victorie în plus față de cei din Rovinari, însă meciul direct din tur a fost câștigat de Energia. Acesta este la egalitate de puncte cu echipa din Pitești, dar au câștigat meciul direct. Așadar, în caz de egalitate de puncte între cele trei echipe, Energia ar fi prima dintre ele. Acest mini-avantaj este însă foarte fragil, pentru că ambele meciuri au fost câștigate la limită (numai trei puncte diferență la Pitești, și unul singur împotriva CSM), deci acest rezultat se poate schimba ușor în retur. În concluzie, punctele sunt foarte prețioase pentru oaspeții de mâine, pentru că o singură victorie în plus sau în minus poate decide dacă ei se califică în playoff sau nu.

Partida de mâine va fi transmisă în direct pe canalul DigiSport, începând cu ora 20:00.

Un aspect interesant din partea organizatorilor va fi acțiunea caritabilă pentru copii nevoiași organizată de BC Mureș și suporterii echipei (reprezentați de Asociația Pro BC Mureș), în parteneriat cu Fundația Alpha Transilvană și DGASPC Mureș, la care toți spectatorii meciului pot contribui prin a dona sau a cumpăra jucării de pluș, ori prin donații de bani sau dulciuri. După prezentarea echipelor, înainte de începerea jocului publicul va avea posibilitatea de a arunca jucăriile de pluș aduse de acasă în teren. Un astfel de moment a avut loc la Tîrgu Mureș în primăvara acestui an, cu ocazia Final Four-ului Cupei României din sezonul trecut. Atunci, întregul parchet a fost acoperit de jucăriile aduse de spectatori. Organizatorii speră că acest moment se va repeta cu succes.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!