Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: BCM Piteşti - BC Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
28.10.2011

Etapa a VI-a a Diviziei A de baschet masculin propune sâmbătă un duel interesant pe Argeş, între BCM Piteşti şi BC Timişoara. Cele două formaţii vin pe două pante diametral opuse. Piteştenii au două înfrângeri consecutive, în vreme ce Leii din Banat au trei succese la rând. În plus, argeşenii nu au cunoscut până acum gustul victoriei pe teren propriu, iar Timişoara încearcă să speculeze acest lucru, mai ales că trupa lui Badnjarevic a reuşit şi ea o victorie pe teren strâin, la Otopeni.

Gazdele conduse de ambiţiosul Tudor Costescu l-au înregimentat zilele trecute pe Damien Kinloch, dar omul numărul unu din lot este fostul jucător al Timişoarei şi Mediaşului, Uros Velickovic. Urke este cel mai prolific marcator al piteştenilor, dar în faţă îi vor sta sâmbătă o parte din foştii săi colegi de pe Bega, care îi cunosc jocul foarte bine. Gazdele vor fi apăsate şi de presiunea celor două înfrângeri de pe teren propriu, dar şi a ultimelor două rezultate, eşecuri cu Sibiul şi Asesoft, însă aceste neajunsuri le pot motiva la fel de tare. Fanii vor fi şi ei un avantaj pentru echipa argeşeană. În plus, Piteştiul ar putea profita şi de o oarecare stare de oboseală a oaspeţilor.

Timişoara vine după trei victorii consecutive în campionat, dar şi o mare dezamăgire în Liga Balcanică. Alb-violeţii s-au ales cu o înfrângere, un drum foarte lung, supărare şi un nou drum lung până la Piteşti. Predrag Badnjarevic ştie că elevii săi pot duce lipsă de prospeţime la Piteşti şi trebuie să îi încarce la antrenamente şi pe jucătorii care au evoluat mai puţin, Andrei, Czmor sau chiar Markovic, în condiţiile în care va alege să îl păstreze pe căpitan în lot. Alb-violeţii au spart gheaţa în ultima deplasare şi au învins Otopeniul, astfel că au rezolvat această problemă. Timişoara are un moral excelent în meciurile din Divizia A şi dacă va trece peste eşecul din Liga Balcanică poate obţine maximum de la Piteşti.

Partida dintre BCM Argeş Piteşti şi BC Timişoara va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00 şi va fi condusă de o brigadă formată din Doru Vinaşi, Ciprian Stoica şi Adrian Habor.

Foto: argeseanul.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!