Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: BCM U Pitești - CSM Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
02.03.2012

 Sala Sporturilor, Pitești

sâmbătă (03.03), ora 18:00

 11-10   Fișă meci   13-8 

BCM U Pitești și CSM Oradea se vor confrunta într-un meci deosebit de atractiv, contând pentru etapa a 24-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Meciul va avea loc la Pitești.

Se întâlnesc două echipe care au fost prezente la turneul final al Cupei României de la București, eveniment ce a avut loc în urmă cu două săptămâni. Cele două nu s-au confruntat la acel eveniment, câștigat de argeșeni și terminat pe locul 3 de către bihoreni.

Partida are implicații serioare în configurația clasamentului și opune echipe angrenate în lupta pentru calificarea în playoff-ul campionatului. BCM U Pitești are 11-10 și ocupă locul 10 în Divizia A, în vreme ce CSM Oradea are 13-8, situându-se pe locul al 6-lea.

Exceptând pozițiile în clasament și miza, acest meci propune încleștarea între două echipe extrem de atractive. Piteștiul se identifică prin determinare și mobilizarea exemplară de care dă dovadă la fiecare meci pe care îl dispută împotriva formațiilor considerate sau catalogate drept bune. În schimb, CSM Oradea este o formație caracterizată de un joc colectiv extrem de bine pus la punct și foarte inteligent.

Defensiva echipei argeșene, una foarte agresivă și capabilă să joace atât om la om, cât și zonă la fel de eficient, poate fi pusă în balanță cu jocul ofensiv atractiv prin prisma circulației mingii și angajării ori eliberării omului care aduce finalizarea. Se anunță o confruntare între două echipe cu mentalități, stări psihologice și stil de joc diferite.

Sunt foarte multe aspecte de care antrenorii celor două formații trebuie să țină cont. Cel mai important atu al piteștenilor din punct de vedere tactic pare să fie Damien Kinloch. Poate cel mai impresionant jucător din Divizia A la capitolul fizic are un avantaj extrem de important, cel puțin pe hârtie, împotriva pivoților lui CSM Oradea. Biohrenii vor trebui să folosească cu maximă inteligență cei trei jucători de poziția 5 pe care îi au la dispoziție în acest moment pentru a limita cât mai mult posibil din productivitatea lui Kinloch pe ambele faze ale jocului.

Oradea va avea mare nevoie de aportul tandemului Pesic - Maric, serios testat în returul actualei ediții de campionat. Pe de altă parte, CSM-ul poate avea contribuții importante din partea altor jucători, asemenea adversarului din acest meci. De aceea se anunță o confruntare foarte atractivă. Oferă foarte multe dueluri interesante dar și o mulțime de semne de întrebare în ceea ce privește dispunerea în care vor juca, nivelul de intensitate respectiv modul de execuție.

Formația pregătită de către Tudor Costescu vine după victoria repurtată pe terenul formației campioane, U Mobitelco Cluj-Napoca, în vreme ce elevii lui Cristian Achim au câștigat ultimul meci, disputat în compania lui CSȘ Giurgiu.

BCM U Pitești are un bilanț de trei victorii și șapte înfrângeri pe teren propriu, în vreme ce CSM Oradea are 5-5 în deplasare în actuala ediție a Diviziei A masculin.

Meciul tur a fost adjudecat de către echipa din Pitești cu scorul de 81-78. Uros Velickovic a avut 24 de puncte în acea partidă, iar Damien Kinloch a totalizat 18 puncte și 15 recuperări. De cealaltă parte, Sasha Topcov a avut 21 puncte, iar Gediminas Navickas a strâns 15 puncte și 8 recuperări.

2 comentarii la aceasta stire:
  • observator :

    intrebare
    Galeria CSM Oradea,merge la Pitesti sambata ?
    Daca stie cineva sa spuna,multumesc.
    Bafta ,bafta,CSM Oradea,luati-va revansa.

    cu 12 ani în urmă (02.03.2012) Raspunde
  • cronicar :

    @observator
    Se pare ca galeria Oradeana nu mai face deplasarea la Pitesti...

    cu 12 ani în urmă (02.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!