Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: CSM Bucureşti - CSM Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.01.2012

    Arena de Baschet, Bucureşti 
 
 duminică, 29 ianuarie, ora 18:00 
 în direct, DigiSport 3 
  
10-7 Fişă meci 11-5

Partida programată duminică (29.01), la Arena de Baschet din capitală aduce faţă în faţă două echipe aflate în jumătatea superioară a clasamentului actual al Diviziei A la baschet masculin în ediţia 2011/12. Întâlnirea va putea fi urmărită în transmisiune directă pe DigiSport 3.

Confruntarea dintre cele două echipe reprezintă o atracţie nu doar prin prisma poziţiilor din clasament. Deşi recet nu au obţinut cele mai bune rezultate posibile ambele echipe rămân un etalon în actuala ediţie de campionat din punct de vedere al seriozităţii şi al modului în care joacă baschet. Va fi o confruntare între doi antrenori tineri care sunt extrem de pasionaţi şi de implicaţi în activitatea pe care o desfăşoară. Ei pretind jucătorilor un stil ordonat, cu acţiuni bazate pe atacuri poziţionale. Pe de altă parte ambele au propriile avantaje de care vor încerca să se folosească.

Formaţia gazdă are capacitatea de a rupe ritmul şi îl deţine pe Goran Martinic drept principală armă ofensivă. Muntenegreanul este greu de oprit chiar şi pentru cei mai buni jucători defensivi din Divizia A, acesta având capacitatea de a finaliza cu relativă uşurinţă atât din aruncare cât şi pe pătrundere. Va fi interesant de urmărit dacă bucureştenii pot găsi un ajutor consistent pentru tandemul Martinic - Gallimore din punct de vedere al finalizării. Capitol la care CSM-ul lui Hristu Şapera a avut probleme în retur (nu a marcat 80 de puncte în niciun meci din partea a doua a sezonului regulat).

În schimb, oaspeţii vor încerca să treacă peste impresia palidă de la Brazi cu acelaşi joc bazat pe angajarea pivotului şi în ce măsură Oradea va putea să-şi facă jocul împotriva interiorului robust al bucureştenilor, respectiv pe aruncările de la distanţă ale fundaşilor Navickas şi Lupusavei. Cristian Achim a arătat în mai multe meciuri că este capabil să pregătească echipa împotriva unor adversari dificili respectiv contra unor echipe ce mizează foarte mult pe un singur jucător pe parte de finalizare.

Ambele protagoniste vin după câte un joc pierdut în campionat. Echipa pregătită de către Hristu Şapera s-a înclinat la Cluj-Napoca, scor 79-87, în vreme ce elevii lui Cristian Achim vor juca pentru prima dată după eşecul suferit la Brazi cu scorul de 66-78.

CSM Bucureşti vine după o săptămână dificilă datorată deplasării la Cluj, unde a întâlnit campioana după care a avut un drum mai lung decât unul obişnuit până acasă datorat condiţiilor meteorologice care au afectat serios o bună parte din ţara noastră. În plus, problemele existente cu sistemul de încălzire de la Arena de Baschet a îngreunat programul normal de pregătire al echipei înaintea jocului de duminică.

În schimb, CSM Oradea nu a jucat în cursul acestei săptămâni şi se pregăteşte pentru primul său meci în capitală pe parcursul acestui sezon competiţional. Bihorenii efectuează prima excursie la Bucureşti din seria de cel puţin trei pe care le vor efectua până la finalul acestui sezon.

Ambele echipe au parte de un program infernal în prima parte a returului. Gruparea de la Bucureşti a jucat cu BC Timişoara, BC Mureş respectiv U Mobitelco Cluj şi va încheia luna ianuarie cu meciul împotriva lui CSM Oradea. De cealaltă parte, Oradea a întâlnit CSU Sibiu şi CSU Ploieşti, având amânat jocul cu Timişoara dar va continua programul dificil cu U Mobitelco şi BC Mureş, partide programate la Oradea, înainte ca bihorenii să revină în capitală pentru turneul final al Cupei României.

Rămâne de văzut în ce măsură accidentarea lui Virgil Căruţaşu, suferită la Cluj în ultimul joc, va afecta prestaţia sportivului bucureştean şi, prin impactul său, modul de exprimare al întregii echipe din capitală. De cealaltă parte, Oradea nu se confruntă cu probleme de acest gen.

Meciul tur, desfăşurat la Arena Antonio Alexe din Oradea în luna octombrie, a fost adjudecat de către bihoreni cu scorul de 93-69.
Sasha Topcov a avut atunci 21 de puncte, iar Gediminas Navickas a contribuit cu 17 pentru o echipă orădeană ce a avut şase oameni cu cel puţin 11 puncte marcate. În replică, Garry Gallimore a înscris 20 puncte, Virgil Căruţaşu a bifat 17 puncte şi 7 recuperări, iar Goran Martinic a terminat cu 15 puncte.

Scorul general al confruntărilor directe este de 4-3 pentru bucureşteni.

Confruntarea de duminică (29.01) va fi oficiată de o brigadă de arbitri alcătuită din Marius Ciulin, Alexandru Olaru şi Fabiana Niţu. Comisar din partea FR Baschet este Radu Drăgănescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!