Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: CSM Oradea - BC PH Miercurea Ciuc

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
11.12.2011


19:00
Etapa a 13-a

12.12.2011


  Statistica  

Ultima cofruntare din runda cu numărul 13 a Diviziei A la baschet masculin se va desfăşura la Arena Antonio Alexe între formaţia locală, CSM Oradea şi BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc. Jocul este programat pentru luni seară cu începere de la oreel 19:00, datorită transmiterii în direct de către Digi Sport.

La prima vedere orădenii dau piept cu un aversar facil care nu a mai câştigat niciun joc de aproape două luni, mai exact din etapa a 3-a când adversari au fost ieşenii de la Politehnica. Deşi şi-au impus ca şi obiectiv o clasare între locurile 8-12, situaţia ciucanilor este foarte complicată, iar tehnicianul Laszloffy Botond spunea că la finalul turului este posibil să se opereze mai multe modificări în structura lotului datorită prestaţiei individualiste a unor jucători. Primul care a părăsit Miercurea Ciuc a fost Levi Levine, un sportiv care se antrenează acum alături de CSU Sibiu.

De partea cealaltă orădenii nu ar trebui să întâmpine nicio problemă în faţa ciucanilor în cazul în care ar practica un baschet pe care l-au afişat în ultimele etape. Valoarea lotui orădean este net superior componenţei adversarilor de luni, iar acest lucru ne facă să putem vedea o favorită certă în disputa de luni şi anume pe CSM Oradea.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit de două ori în aceast sezon, mai exact în primul tur al Cupei României. Cu siguranţă nimeni nu a uitat de debutul stângaci al grupării bihorene în primul joc oficial, de la Ciuc, când Nemanja&co au fost învinşi deşi la un moment dat aveau un avantaj de 16 puncte. Însă totul a revenit la normal în retur, formaţia de pe Malul Crişului repede impunându-se la o diferenţă de 24 de puncte, scor 99-75. În respectiva dispută ce a avut loc tot în Arena Antonio Alexe, Nemanja Maric a fost cel mai eficient jucător al gazdelor cu 14 puncte, 12 recuperări şi 8 pase decisive pentru un index de 28 de unităţi la eficienţă. În schimb Emanuel Dies a terminat şi el în double double, 21 de puncte şi 10 recuperări.

Ambele formaţii vin după un eşec înregistrat în ultimul joc disputat, bihorenii au pierdut la limită cu Mediaş, datorită gestionării finalului de meci, dar şi a procentajelor modeste de la linia de libere. În schimb ciucanii au avut etapă liberă deoarece meciul cu "U" Mobitelco a fost amânat pentru luna ianuarie, iar săptămâna trecută au cedat la CSM Bucureşti cu 72-87.

În istoria all-time cele două combatante s-au întâlnit de 4 ori, iar orădenii şi-au adjudecat trei confruntări, iar ciucanii una singură, cea din Cupă.

Mircea Şerban, Istvan Bertalan şi Vlad Potra sunt cei trei arbitri ce vor oficia confruntarea, în timp ce comisar din partea FRB a fost delegat Tackacs Karoli.

Foto: Halmágyi Zsolt

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!