Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: CSM Oradea - CS Otopeni

Adrian Micinic

Adrian Micinic
02.11.2011

 

 Divizia A masculin  
 Etapa a 7-a

 
 (4-2)   FIȘĂ MECI   (1-5) 

Joi (03.11), CSM Oradea primește vizita echipei CS Otopeni în prologul etapei a 7-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin. Confruntarea de la Arena Antonio Alexe va demara la orele 20:00, urmând a fi transmisă în direct pe DigiSport 2.

Gruparea ardeleană se situează pe treapta a 3-a a podiumului după desfășurarea primelor șase runde și înaintea disputării restanței dintre BC Mureș și U Mobitelco Cluj, respectiv cu meciul mai puțin disputat de către CSU Atlassib Sibiu.

Elevii lui Cristian Achim au avut un început de sezon infernal cu deplasări la Sibiu, Timișoara, Cluj și Târgu-Mureș respectiv cu un meci pe teren propriu în compania vicecampioanei CSU Ploiești. Chiar și așa, formația de pe malul Crișului Repede a adunat patru victorii și două înfrângeri, cu victorii în cele mai gălăgioase săli din România - Sibiu și Târgu-Mureș.

În schimb, CS Otopeni ocupă locul al 12-lea și pune la bătaie o serie de cinci înfrângeri consecutive. Echipa pregătită de către Eugen Ilie nu a fost lipsită de probleme de natură extra-baschetbalistică. De asemenea, aviatorii s-au despărțit de americanul Brian Burrell.

În momentul de față echipa din județul Ilfov se poate mândri cu o singură victorie, obținută în prima etapă, la prelungiri, asupra lui Dinamo București. Programul ulterior nu a fost ușor, primind vizita echipelor din Sibiu, Timișoara și Cluj, respectiv deplasându-se la Ploiești.

Ambele echipe au întâlnit în acest debut de sezon pe CSM București.

Așadar, cinci adversari identici pentru ambele echipe în primele șase etape dar bilanțul este complet diferit.

CSM Oradea vine după o reprezentație deosebită la Târgu-Mureș, unde a practicat un baschet colectiv și extrem de eficient pe ambele faze ale jocului. Bihorenii au beneficiat de eforturi impresionante din partea tandemului Maric - Pesic, completat de prestația excelentă a tripletei de jucători români Lupusavei - Pașca - Lazar, care a combinat pentru 29 de puncte și a avut un aport deosebit la anihilarea adversarului.

CS Otopeni a lăsat o puternică impresie în fața campioanei dar a pierdut pe finalul confruntării. Slobodan Popovic a revenit după un meci de absență și a fost principalul pericol ofensiv, iar cuplul Dani Popescu - Bogdan Țibârnă a prestat exemplar împotriva formației din Cluj-Napoca.

Cele două echipe se vor confrunta în sferturile de finală ale Cupei României, programate la începutul calendaristic al anului 2012. De asemenea, istoria recentă consemnează o confruntare decisivă între Oradea și Otopeni pentru accederea în playoff-ului Diviziei A, ediția 2011. Atunci, ca și meciul de joi, CSM a fost echipa gazdă. Rezultatul final al respectivei partide a fost de 70-47 pentru orădeni.

Bilanțul general al confruntărilor directe între CSM Oradea și CS Otopeni este net favorabil ilfovenilor. Aceștia au triumfat în zece din cele 12 confruntări directe.

Primul meci pe care istoria l-a consemnat datează din octombrie 2006, când CS Otopeni a învins la Arena Antonio Alexe cu scorul de 78-75.

Pe de altă parte, CSM Oradea a obținut cele două succese în compania lui CS Otopeni de la sosirea lui Cristian Achim la timonă. Astfel, bihorenii au triumfat la Otopeni cu 84-69 în februarie 2010, dar au pierdut apoi la prelungiri, scor 86-88, tot lângă aeroport, în ultimul meci oficial al anului 2010, când tehnicianul orădenilor a fost desemnat antrenorul anului.

CSM Oradea se află pe cai mari și pornește în mod categoric cu prima șansă la victorie. În schimb, CS Otopeni este o echipă rănită cu un lot mult mai valoros decât o arată bilanțul. Totuși, elevii lui Eugen Ilie nu au multe de pierdut pe malul Crișului Repede. Iar acest lucru face din ilfoveni o echipă periculoasă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!