Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: CSȘ Giurgiu - CSM București

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.10.2011

   Etapa a 6-a   
 (1-2)   TVR 3, ora 18:00   (2-3) 
 Program   Locație: Giurgiu   Clasament 

CSȘ Giurgiu primește vizita echipei CSM București într-un meci contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Meciul se va disputa duminică (30.10), cu începere de la orele 18:00, în transmisiune directă la TVR 3.

Giurgiuvenii se află la prima apariție în fața propriilor susținători după tragicul deces al americanului Chauncey Hardy. Evenimentul dureros prin care a trecut clubul nou promovat a adus de la sine o serie de modificări în alcătuirea echipei. CSȘ l-a pierdut pe antrenorul Theo Evans și pe jucătorii americani LeVar Seals respectiv Justin Eller.

Postul de antrenor principal a fost preluat, se pare temporar, de către Smaranda Iliescu. De asemenea, echipa are un nou fundaș în persoana sârbului Bosko Stojakovic.

Echipa din Giurgiu îi are în continuare la dispoziție pe Ray Kraemer și Bojan Grubisic, sportivi cu experiențe la alte echipe prim divizionare. În cazul jucătorului american, Kraemer, acesta a jucat în partea a doua a ediției precedente de campionat alături de CSM București, adversarul din acest meci.

Configurația lotului echipei bucureștene, dar și staff-ul tehnic, a suferit importante modificări de la plecarea lui Kraemer.

CSM București are în componență cinci străini aflați la primul sezon în Divizia A: trei nord-americani (Galimore, Milne, McKenzie) și doi ex-iugoslavi (Martinic, Ljubojevic). De asemenea, formația din capitală a înregimentat în această vară doi jucători extrem de experimentați în Divizia A și care sunt mai vârstnici decât antrenorul principal. Este vorba despre Claudiu Fometescu și Virgil Căruțașu.

Formația pregătită de către Hristu Șapera a furnizat una dintre marile surprize ale Diviziei A, prin victoria asupra echipei campioane - U Mobitelco Cluj, în etapa a 3-a.

În ultimul joc echipa bucureșteană a jucat fără Marko Ljubojevic.

CSȘ Giurgiu a pierdut în etapa a 5-a, scor 64-103, la Timișoara, iar CSM București a dispus de CS Otopeni cu scorul de 75-54.

Va fi prima confruntare oficială directă între cele două echipe.

CSȘ Giurgiu are două victorii și o înfrângere, precum și două meciuri amânate, cu CSU Sibiu și CSU Ploiești. În schimb, CSM București a obținut două victorii și a pierdut trei partide în acest sezon.

Meciul va fi oficiat de o brigadă de arbitri alcătuită din Fabiana Nițu, Ciprian Stoica și Alexandru Anica. Comisar FR Baschet delegat este Eugen Poenaru.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!