Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: Gaz Metan Mediaş - BC Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
02.03.2012

În tur, Timişoara s-a impus cu un coş marcat în ultima secundă de Dominique Archie

Derby-ul etapei a 24-a din Divizia A de baschet masculin aduce faţă în faţă formaţiile Gaz Metan Mediaş şi BC Timişoara. Duelul echipelor clasate pe locurile 2 şi 3 în ierarhia internă se anunţă unul foarte echilibrat, dar cu toate ingredientele unei partide spectaculoase. Medieşenii sunt o adevărată redută pe teren propriu, dar Timişoara e cea mai bună formaţie în deplasare, astfel că nu se poate spune din start că există o favorită clară.

Gaz Metan Mediaş e singura formaţie din campionat care nu a pierdut pe teren propriu în acest sezon. Desigur, ardelenii au o înfrângere, acel 0-20 la masa verde cu Asesoft, dar aceea a fost pentru că au folosit simultan 5 jucători străini. Medieşenii sunt însă o trupă redutabilă acasă. Echipa pregătită de Ovidiu Teleabă vine după eşecul cu Asesoft de la Brazi şi vrea cu ardoare cele 2 puncte puse în joc. Eşecul cu fosta campioană a pus punct uneri serii de 4 victorii la rând.

Ardelenii prezintă o formaţie solidă din toate punctele de vedere. Atât fizic, cât şi din punct de vedere al jocului. Mediaşul are o rotaţie excelentă, cu jucători pe bancă, capabilil să se ridice cât mai aproape de nivelul titularilor. Jocul echipei se bazează în primul rând pe acţiunile de sub panou, acolo unde echipa fructifică peste 65% din mingi. Arma secundă de atac o reprezintă şutul de la distanţă, unde Dumitrescu sau Mitchell sunt adevăraţi lunetişti în zilele de graţie. În apărare, Mediaşul face o treabă destul de bună şi primeşte în medie sub 77 de puncte pe meci. E clar însă că ofensiva e punctul forte, ardelenii marcând peste 90 de puncte, în medie, pe meci. De altfel, Mediaşul e echipa care a trecut de cele mai multe ori în acest sezon pragul de 100 de puncte într-o partidă.

Finalurile de meci reprezintă însă un punct slab pentru echipa lui Teleabă. Sfertul patru este cel mai puţin prolific, iar echipa cade uşor fizic pe final de partidă.

BC Timişoara e echipă opusă. Cea mai bună apărare din campionat şi o formaţie care pune în primul rând accent pe defensivă. Astfel, bănăţenii propun un joc colectiv în ambele faze ale jocului. Echipa lui Predrag Badnjarevic e cea mai bună formaţie în deplasare, cu 7 victorii şi doar 1 înfrângere. Bănăţenii şi-au revenit din dezamăgirea suferită în Cupă şi au câştigat partidele cu Oradea în campionat şi Torus Skopje în Liga Balcanică. Alb-violeţii au coborât pe 3 în clasament, dar au două jocuri mai puţin disputate, iar revenirea pe primul loc se poate produce cu o singură victorie în cele două restanţe. 

Timişoara a decis din nou să odihnească o parte din jucători. Bogdan Popescu şi Zlatko Jovanovic au rămas acasă, alături de Badnjarevic pentru a pregăti duelul cu Gaz Metan. Tactica a dat roade etapa trecută, atunci când Popescu a fost cel mai bun jucător în partida de la Oradea, atunci când a marcat 30 de puncte şi a avut 10 recuperări. Timişorenii nu vor putea miza însă pe Robert Sarovic, care chiar dacă e bifat primele minute după 3 luni de pauză nu e încă apt 100% şi a rămas la acasă. Alături de el, al doilea străin sacrificat va fi probabil Nenad Markovic.

Alb-violeţii spun că Mediaşul e cea mai bună echipă din campionat şi cred că cine va impune ritmul jocului va avea câştig de cauză.

Ne aşteaptă aşadar un duel foarte interesant între cea mai bună ofensivă şi cea mai bună defensivă, dar şi încleştarea între cea mai bună echipă pe teren propriu şi lidera jocurilor câştigate în deplasare.

Derby-ul etapei a 24-a va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00 şi va fi transmis în direct de Digisport 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!