Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: SCM U Craiova - CSM Oradea

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.12.2011


 DIVIZIA A MASCULIN 
 Etapa a 14-a 

  Statistică  

SCM U Craiova primeşte sâmbătă vizita echipei CSM Oradea într-un meci din cadrul etapei a 14-a a Diviziei A masculine de baschet. Jocul va avea loc la Sala Sporturilor "Ion Constantinescu" din localitate. La prima vedere pare o partidă dezechilibrată, având în vedere locurile celor două echipe în clasament, orădenii ocupând poziţia a 3-a în timp ce craiovenii se poziţionează pe treapta a 12-a.

După primele etape Craiova părea una dintre favoritele la playoff având la un moment dat şi 3 victorii consecutive, însă oltenii nu şi-au mai găsit cadenţa, având la activ 7 înfrângeri consecutive. De partea cealaltă oaspeţii au izbutit un parcurs foarte bun în acest tur de campionat înregistrând 9 victorii şi 4 înfrângeri, adică bilanţul opus al Oltenilor.

Partida va fi una specială pentru că îl va opune pe Andjelko Mandic, fostul jucător şi căpitan al orădenilor timp de 2 ani şi jumătate şi Cristian Achim, tehnicianul cu care sârbul se consulta meci de meci, sezonul trecut. Este interesant de văzut cum au pregătit duelul cei doi antrenori.

Din punct de vedere al loturilor deţinute de cele două combatante orădenii pornesc cu un avantaj clar. SCM U mizează toţi străinii pe care îi au la dispoziţie plus doi români tineri, Orbeanu şi Petrişor. În cazul în care unul dintre sportivii autohtoni  acumulează rapit greşeli personale, atunci amfitronii vor avea probleme mari. Totuşi craiovenii nu sunt o echipă de subestimat, dovadă este revenirea în jocul cu "U" Mobitelco, însă parcă le lipseşte ceva, acel ceva care să facă diferenţa.

De la revenirea pe primă scenă a echipelor şi până în prezent, cele două formaţii au disputat 10 partide. Şapte dintre ele au fost adjudecate de bihoreni şi trei de doljeni. Ultima victorie a craiovenilor datează din sezonul 2009/2010, într-un joc disputat la Craiova şi încheiat cu scorul de 76-69.

Cel mai periculos om al echipei antrenate de Mandic este Ross, un jucător foarte atletic care dacă se află într-o zi de graţie poate pune mari probleme orădenilor. De asemenea Achim trebuie să fie atent şi la Seals sau Tomic, acest trio fiind principala armă de atac a adversarilor. În schimb gazdele trebuie să fie atente la Maric, Pesic şi Topcov, principalii marcatori ai echipei de pe malul Crişului Repede. Favorită certă este gruparea orădeană în timp ce o victorie pentru SCM U ar mai "îndulci" un tur de campionat nu foarte reuşit.

Partida va debuta la orele 17:00 şi nu va fi transmisă în direct.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    intrebare
    Meciul Craiova -Oradea nu se transmite la tv??
    Batfa multa oradenilor si Victorie!

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!