Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Avancronică: ”U” Mobitelco Cluj - CS Energia Rovinari

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
17.11.2011

 
 

 

 Sala Sporturilor 

”Horia Demian”

ora 20.00

Digi Sport 




 

Etapa a 9-a a campionatului masculin, Divizia A va debuta vineri cu disputa dintre ”U” Mobitelco Cluj și CS Energia Rovinari. Confruntarea dintre cele două protagoniste de mâine va avea loc la Sala ”Horia Demian” cu începere de la ora 20.00 și va putea fi vizionată în direct prin intermediul Digi Sport.

În postura de favorită pornește campioana en titre, întrucat aceasta dispune de un lot mai închegat și o experință net superioară față de adversarii de vineri. Totodată, bilanțul pozitiv din clasamentul oficial îi indică pe clujeni favoriți, aceștia totalizând șase victorii și două eșecuri, aflându-se pe poziția a treia. De cealaltă parte, elevii lui Slobodan Nikolic au la activ trei reușite și cinci înfrângeri, clasându-se pe locul zece.

Echipa gazdă revine la Cluj, după un usturător eșec în FibaEurochallenge, acolo unde a fost depășită de Antwerp Giants cu scorul de 64 la 87, într-un al doilea meci din această competiție. În ceea ce privește campionatul intern, campioana en titre a administrat etapa trecută o înfrângere dureroasă adversarilor de la Pitești, cu scorul de 72 la 58. La polul opus, Energia a produs unul dintre cele mai interesante meciuri ale rundei precedente, învingând la limită formația municipală din Capitală, cu scorul de 82 la 81.

Deși, campioana en titre pleacă cu toate șansele în meciul de mâine, partida ”va găzdui” câteva dueluri interesante între componenții celor două echipe. Principalul marcator al clujenilor și unul din centrii echipei, Zoran Krstanovic cu o medie de puncte de 19.0, îl va înfrunta pe David Steffel, care deși a revenit etapa trecută în teren, a avut un aport semnificativ asupra victoriei obținute de formația sa, fiind cel mai bun jucător al confruntării. Sprijinul lui Zoran, va fi de asemenea și noul pivot clujan, Vladimir Mijovic, care a dovedit că se pliază perfect pe stilul de joc al campioanei, dar și Szlaboc Șanta care cel mai probabil va prinde bune minute de joc în meciul de vineri.

Kyndall Dykes va da piept cu unul dintre cei mai aprigi rivali ai săi, și anume Louis Darby, performer-ul grupării din Tg-Jiu, atât la puncte marcate, 19.3 pe meci, cât și surprinzător la recuperări, 7.3. Cei doi conaționali, se axeaza pe același stil de joc, preferând de multe ori să ia acțiunea pe cont propriu și să o finalizeze printr-un duel unu la unu. Totodată, ”stăpâni ai inelelor”, va fi de urmarit și duelul acestora în materie de slam-dunk.

La nivelul fundașilor, de la echipa gazdă se remarcă același Tyler Morris, erou al finalei din sezonul trecut. Acesta, deși are o medie de doar 1.8 pase decisive pe meci, este un liant al echipei ce de multe poate face diferența. Sprijinul său vine din partea lui Miță Paul, component clujan de anul acesta, care la rândul său, și-a dovedit calitățile prin prestațiile solide. De cealaltă parte, Stefan Nikolic, fundașul cel mai des regăsit în teren, are o medie de 2.8 pase decisive pe meci, însă și o medie de 7.0  mingi pierdute. În aceeași situație se află și coechipierul său, Brandon Fields, care deși pasează decisiv în medie de 2.5 ori, pierde mingea de circa 8.5.

Confruntările all time dintre cele doua protagonsite de mâine, îi recomanda în mod eveident  pe studenți ca fiind favoriți, scorul fiind de 7 la 1. Singura victorie obtinută de formația gorjană în fața clujenilor, a fost în sezonul trecut cu scorul la limită de 84 la 82.

Partida va fi oficiată de brigada de arbitrii formată din Stoica Ciprian, Habor Adrian și Epure Marius.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!