Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. BC Mureș caută prima victorie la Sala Horia Demian într-un meci de campionat

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.01.2012

Clujul s-a opus de fiecare dată Mureșului în confruntările din campionat derulate în Sala Horia Demian

U Mobitelco Cluj-Napoca primește vizita lui BC Mureș Târgu-Mureș în atracția serii de sâmbătă (28.01) din punct de vedere al baschetului masculin românesc. Cele două se vor confrunta în transmisiune directă la DigiSport, cu începere de la orele 19:45, într-un meci contând pentru etapa a 19-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12.

Se confruntă două formații situate în jumătatea superioară a clasamentului și care își propun calificarea în finala campionatului. Vorbim despre obiective ferme stabilite și despre care cei direct implicați nu s-au sfiit să vorbească încă de la începutul actualei ediții de campionat.

Făcând abstracție de obiective și de poziția în clasament meciul o dă drept favorită certă pe echipa gazdă. Mureșenii au fost confruntați cu probleme de efectiv în ultima perioadă, pe rând Flavius Lăpuște respectiv Jason Forte, adică doi dintre titularii obișnuiți, ratând câte un meci din cauza unor probleme medicale. Astfel, echipa lui Srecko Sekulovic a pierdut ultimele două jocuri disputate.

Ambele se află la sfârșitul unei luni ianuarie infernale, ce a cuprins doar meciuri împotriva unor formații din partea superioară a clasamentului. Clujul a învins, pe teren propriu, echipele CSU Ploiești și CSM București, pierzând la Timișoara. În schimb, Mureșul a triumfat cu Iașiul, dar apoi s-a înclinat în fața lui CSM București și Gaz Metan Mediaș.

Însă cel mai mare atu al studenților clujeni vine din bilanțul confruntărilor directe. La modul general U Mobitelco are 12-8, însă trebuie precizat faptul că BC Mureș nu a învins nici măcar o dată la Sala Horia Demian atunci când a fost vorba despre meciuri de campionat: U Mobitelco a depășit pe BC Mureș de șase ori din tot atâtea meciuri directe disputate în sezonul regulat. În plus, gazdele din această seară au 3-0 în fața Mureșului la partidele din playoff.

Totuși, BC Mureș a obținut o victorie la polivalenta de pe Someș. Este vorba despre un succes la limită, scor 66-65, obținut în ediția 2010/11 a Cupei României. Revenind la jocurile de campionat trebuie spus că BC Mureș nu avea nicio victorie în confruntările disputate în deplasare cu BC Timișoara respectiv niciun succes împotriva lui CSU Ploiești. Ambele echipe au fost bătute de mureșeni în turul actualei ediții de campionat și victoriile au fost obținute după numirea în funcție a lui Srecko Sekulovic.

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net)

3 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA Tiger :

    playoff
    3-0 in playoff? esti sigur? :D

    cu 12 ani în urmă (28.01.2012) Raspunde
  • tegla :

    playoff
    3-2

    cu 12 ani în urmă (28.01.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    Răspuns
    După cum scrie și în titlu, este vorba despre meciurile din Horia Demian. În meciurile din playoff disputate între U Cluj și BC Mureș, la Sala Horia Demian, scorul este de 3-0.

    cu 12 ani în urmă (28.01.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!