Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. BC Mureș depășește pe CSU Sibiu cu emoții 87-82

Noémi Csiki

Noémi Csiki
15.03.2012

 

87-82

21-22, 28-24, 20-25, 18-11

   Fişa Meciului  

Etapa a 26 a adus întâlnirea dintre BC Mureș și BCU Sibiu la Sala Sporturilor din Tîrgu Mureș. Considerând forma în care se află cele două echipe în momentul de față, mureșenii ar fi trebuit să câștige fără probleme, dar nu s-a întâmplat așa.

Scorul a fost strâns pe tot parcursul meciului: cea mai mare diferență care s-a înregistrat a fost de 6 puncte. Meciul nu a avut, deci,  un lider până în ultimul minut, mureșenii și sibienii alternând la conducere până în ultimele minute.

În ultimul minut, scorul era egal (80-80), atunci când Calvin Watson a reușit un coș de trei puncte, după care oaspeții au ratat prin Scott de la 3 puncte. La 83-80, mai erau  puțin peste 20 de secunde când Stănescu a fost faultat pe aruncare. El a ratat ambele încercări de la libere, dar mureșenii au reușit să recupereze mingea. Astfel a venit un nou atac al gazdelor, în urma căruia Watson a fost faultat, el însă a marcat ambele aruncări, ducând avantajul mureșenilor la 5 puncte. După timpul de odihnă solicitat de sibieni, Devon Austin a fost cel care ar fi încercat să arunce la coș, dar a fost faultat înainte de aruncare, cu 2 secunde înainte de final. Mureșenii fiind în penalizare, Austin a executat două libere, reușind să le fructifice pe amândouă. Timeout cerut de gazde la scorul de 85-82, care erau tot mai aproape de victorie. În cele două secunde rămase, Stănescu a reușit să înscrie un coș de sus, stabilin scorul final la 87-82, după un meci chinuit, mureșenii câștigând cu puțin noroc, însă într-un mod spectaculos.

În acest meci, ambele echipe au adoptat un stil bazat mai mult pa atac, și mai puțin pe defensivă: am outut vedea mai multe execuții spectaculoase, dintre care o serie de alley-oop-uri reușite de americanii de la Sibiu, dar și Stănescu, Forte și Watson au marcat de sus de mai multe ori.

Cel mai eficient jucător al gazdelor a fost Stănescu, el reușind 21 de puncte și 9 recuperări, Watson a adunat 20 de puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, Forte 14 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive.

În schimb, Wisseh a reușit un triple-double prin 24 de puncte, 11 recuperări și 10 pase decisive, iar Kaylone Riley double-double prin 18 puncte și 10 recuperări. Austin a contribuit și el cu 22 de puncte.

Urmează un sfârșit de retur greu pentru ambele echipe. În etapa următoare BC Mureș se deplasează la Pitești, iar sibieii vor juca la Brazi.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!