Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Clujul se impune după un parțial decisiv în ultimul sfert

Emil Pop

Emil Pop
25.03.2012

       71 - 90
17-26, 20-18, 20-18, 14-28
  Statistica  

Partida dintre SCM Universitatea Craiova si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca a consemnat la finalul ei victoria echipei clujene la o diferenţă de 19 puncte, scor 90 – 71, după ce craiovenii au câştigat două dintre sferturi.

În prima parte a disputei echipa oaspete reuşeşte să se desprindă prin prestaţia în nota obişnuită a lui Krstanovic si Dykes, care împreună au marcat 31 din cele 44 puncte . Sârbul face o repriză de excepţie marcând 20 de puncte. De la gazde se remarcă Dawson care, venit de pe bancă  reuşeşte să pună pe tabelă 10 puncte. Scorul la pauză este de 37 – 44.

În sfertul trei oltenii joacă  mai curajos şi reuşesc să stranga jocul, sfertul castigându-l cu un scor  identic cu cel de-al doilea, 20-18. În sfertul patru, după un minut şi jumătate de joc, clujenii conduc cu doar 5 puncte dar, jocul se rupe urmând un run de 14- 0 pentru aceştia. În aproximativ 4 minute de joc scorul ajunge la 61-80, pe rand Krstanovic, Dykes, Paul si Lawrence reuşesc să pună puncte pe tabelă în condiţiile în care adversarii nu au avut nicio reuşită. Ultimele două minute de joc il gaseşte în teren pe Paul Chetreanu care revine  după mai bine de trei luni de absenţă, neevoluând din decembrie 2011.De menţionat la acest capitol şi apariţia, doar la încălzire a lui Mihai Silvăşan.

Aşa cum îşi propusese înainte de meci Marcel Ţenter, a abordat cu maximă seriozitate această partidă , cei 5  jucatori din teren la startul partidei au adunat până la final peste 180 de minute, LaGrange a jucat aproape nouă minute iar diferenţa de aproximativ 12 minute a fost distribuită altor 4 jucători,  prin aceasta oferindu-se  momente de respiro titularilor.

Pe ansamblu evoluţia celor  două echipe  diferă  prin aportul “jucătorului român”. Dacă la echipa clujeană,  Mihai Paul reuşeşte sa-şi îndeplinească cu succes rolul,  la craoiveni astăzi,  “jucătorul român” nu s-a văzut deloc: Orbeanu, Petrişor şi Albu au pus împreună pe tabelă 2 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!