Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Continuă lupta pentru locul 8

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.03.2012

Au mai rămas trei etape de disputat din sezonul regulat al ediției 2011/12 în Divizia A masculin. În momentul de față disputa pentru poziții atât la vârf cât și pentru stabilirea tabloului de playoff este deschisă.

Aceeași situație o întâlnim și în lupta pentru ocuparea poziției a 8-a. CSU Sibiu, BCM U Pitești și Energia Rovinari sunt implicate în această dispută. Doar una dintre ele va prinde playoff-ul.

Iată care este situația în clasament, pe pozițiile 8-10, la ora actuală:

Rezultatele consemnate în confruntările directe dintre aceste echipe:

 Meci   Scor general   Tur   Retur 
 Pitești - Sibiu   1-1   90-99   68-65 
 Sibiu - Rovinari   1-1   115-78   81-96 
 Pitești - Rovinari   0-1   75-78   ? 

Programul celor trei echipe până la încheierea sezonului regulat:

 Sibiu   Pitești   Rovinari 
 Timișoara (a)   Rovinari (d)   Timișoara (a) 
 București (d)   Iași (a)   Pitești (a) 
 Cluj (a)   Mediaș (d)   Oradea (d) 
     Mureș (a) 
     Iași (d) 

Program infernal pentru Sibiu, posesoarea locului 8. Nici celelalte două nu se pot lăuda cu un program favorabil sau cu unul în care să pornească de mai multe ori cu prima șansă. În acest context confruntarea directă dintre Energia Rovinari și BCM U Pitești pare să aibă o importanță deosebită. De abia înaintea ultimelor două etape vom avea o imagine foarte clară a acestei dispute pentru că vom fi trecuți de meciul amintit, iar formația din județul Gorj va fi disputat cele două restanțe. Chiar și o victorie pentru Energia în cele două restanțe sau în meciul cu Pitești poate propulsa echipa lui Slobodan Nikolic în postură de favorită la poziția a 8-a. Asta în condițiile în care CSU Sibiu a avut mari probleme împotriva echipelor din jumătatea superioară.

Citiți și:

Situația la vârf

Trei echipe implicate în lupta pentru locul 5

Notă
Cele două articole de mai sus au fost întocmite pe baza clasamentului actual. Situația se poate schimba dramatic după fiecare din ultimele trei runde ale sezonului regulat. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Greu...
    Va fi un finish foarte strans... Sper ca ai mei sa-si pastreze concentrarea din ultimile meciuri si sa reuseasca. Hai Energia!

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!