Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică: BC Mureș Tîrgu Mureș - CS Energia Rovinari 84-82

Noémi Csiki

Noémi Csiki
17.12.2011

  

84-82

(17-23, 18-27, 22-18, 27-14)

Ultimul meci de acasă al mureșenilor înainte de pauza de iarnă a adus o victorie pe muchie de cuțit a gazelor după un final incendiar. Rovinari a trăit momente de glorie, urmate de momente de frustrare, de conflict, atât între antrenori și jucători, cât și între antrenor și masa oficială, treminând întâlnirea dezamăgiți. Aproape au bătut la Tîrgu Mureș.

Oaspeții s-au instalat la conducere încă din primele minute. Execuții spectaculoase ale lui Darby și Giles, combinații de succes între americani și Nikolic de o parte, ratări ale gazdelor și multe mingi pierdute de cealaltă; așa a decurs prima jumătate a partidei, în care Rovinari s-a distanțat încet, dar constant, până ce avantajul lor a atins chiar 20 de puncte la un moment dat. La pauza mare scorul era 35-50, și suporterii mureșeni se temeau că nu vor mai primi victoria la care se așteptase toată lumea ca și cadou de crăciun din partea echipei.

Al treilea sfert a început promițător pentru mureșeni, cu un parțial de 8-0, dar oaspeții nu s-au lăsat bătuți ușor și după câteva minute jocul s-a stabilizat din nou, diferența de 10-12 puncte rămânând constantă până în ultimul sfert. În acest ultim sfert parcă era o altă echipă gazdă în teren. În mai puțin de trei minute, ei au anulat complet un avantaj care păruse stabil, egalând la 72 cu 7 minute rămase din partidă. După ce în primele trei sferturi procentajul gazdelor la aruncările de 3 puncte a fost 35% (7 din 20), în sfertul 4 acesta a fost de 45% (5/11). Înainte de ultima pauză oaspeții conduceau și la capitolul recuperări, în sfertul decisiv gazdele au recuperat 13 mingi, față de numai 5 ale adversarilor. Publicul a urmărit cu sufletul la gură ultimele minute, în care oaspeții păreau în criză de soluții, dar s-au menținut în joc până în ultimele secunde.

Virgil Stănescu a fost cel care a marcat ultimul coș din acțiune, scorul devenind 83-82 cu un minut înainte de final. Următorul atac al Energiei a fost întrerupt de două ori prin faulturi inteligente, de către Liviu Dumitru, iar apoi de către Stănescu, pentru care acesta a fost greșeala cu numărul cinci. Deoarece gazdele nu adunaseră mai mult de 4 greșeli de echipă, mingea s-a repus din lateral după ambele faulturi. Aruncarea care ar fi putut readuce Energia în avantaj a fost ratată de Nikolic, iar mureșenii au recuperat prin Forte. Cu 22 de secunde înainte de ultimul fluier, Cooley a fost faultat și a transformat una din cele două libere. Ultimul atac pozițional a aparținut astfel echipei din Rovinari, care însă nu a reușit să puncteze, aruncarea de trei a lui Darby din ultima secundă fiind grăbită și imprecisă, deși a lovit inelul. Dacă acel coș ar fi intrat, Rovinari ar fi câștigat o poziție în clasament care ar fi putut însemna diferența dintre participare sau nu la playoff la finele sezonului.

Stănescu a fost, și de această dată, forța salvatoare în jocul mureșenilor. El a marcat 18 puncte și i-a lipsit o singură recuperare pentru double-double. Forte a reușit să adune 11 puncte și 12 recuperări, Watson 13 puncte, Cooley 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

Oaspeții s-au remarcat prin Darby (21 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive), Stefan Nikolic (17 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive), Brice Kabengele (14 puncte, 7 recuperări) și David Steffel (13 puncte, 5 recuperări).

BC Mureș mai are un mare test înainte de vacanță, și anume partida de la Timișoara din etapa din 21 decembrie, atunci când CS Energia se va întâlni cu Politehnica Iași, acasă, la Tîrgu Jiu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!