Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică. BC Timișoara învinge pe CSU Sibiu cu 101-97

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
10.12.2011

Timişoara şi Sibiul au făcut spectacol în derby-ul rundei, dar gazdele şi-au adjudecat a zece victorie la rând în acest campionat

BC Timișoara a câștigat derby-ul etapei a 13-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Confruntarea cu CSU Atlassib Sibiu de la Sala Constantin Jude s-a încheiat cu scorul de 101-96. Scor pe sferturi: 28-24, 30-29, 27-21, 16-22.

Meciul vedetă al etapei a XII-a şi-a respectat statutul şi a oferit iubitorilor baschetului un adevărat spectacol! Două din cele mai în formă echipe din campionat, BC Timişoara şi CSU Sibiu şi-au disputat supremaţia momentană în campionat. Lider după intermendiara de miercuri, CSU a venit la Timişoara, acolo unde alb-violeţii erau decişi să îşi recapete fotoliul de lider. A fost un joc deschis, în care s-au ciocnit două stiluri total diferite şi la finalul căruia, Timişoara s-a impus pentru a 10-a oară la rând în acest sezon şi a revenit pe primul loc în clasament.

Partida a debutat furtunos pentru Timişoara, cu două coşuri de 3 puncte marcate de Zlatko Jovanovic în doar 16 secunde, iar Vulc jr. a şi consumat un prim time-out. Sibienii s-au reaşezat, iar jocul a pornit din nou în forţă. Sibiul, cu viteza incredibilă a lui Wiseh, cu Riley şi Nikola Z. aruncând mingi spre coşul timişorean din care fie au ieşit 3 puncte sau slam-dunk-uri de efect! Replica a fost a lui Archie, completat de Popescu, însă americanul timişoarei a fost principalul marcator al gazdelor în actul de debut, cu 18 puncte. Sibiul a mizat pe acelaşi joc rapid, cu pătrunderi individuale ale americanilor sau cu şuturi de la distanţă. Cele două formaţii nu au fost foarte preocupate de defensivă în primul sfert, astfel că după zece minute scorul era 28-24 pentru Timişoara.

La fel de "deschise" au fost apărările şi în sfertul secund. Timişoara nu a reuşit să blocheze eficient acţiunile sibiene purtate în viteză, cu pasă decisivă mereu direct în spaţiul de 3 secunde, acolo de unde Riley de obiecei, dar şi Kearse, intrat în locul lui Austin au fructificat uşor acţiunile purtate. Badnjarevic a încercat mereu să iuţească ritmul echipei sale, însă bănăţenii au fost forţaţi mereu să lungească atacurile pentru a găsi spaţii de pătrundere. Acelaşi Zlatko Jovanovic, dar şi insistenţa lui Popescu au făcut ca Timişoara să marcheze 30 de puncte în sfertul doi, faţă de 29 pentru Sibiu. Astfel, la pauză, gazdele conduceau cu 5 puncte, 58-53.

Repriza a doua a debut identic cu primul act. Coş Zlatko Jovanovic de 3 puncte, urmat de încă 5 puncte ale gazdelor, iar Leii din Banat reuşeau în doar 2 minute un run de 8-0, 66-53. Cu publicul în spate, Timişoara părea ca va reuşi să se desprindă. Sibiul a continuat însă jocul rapid, iar trupa de pe Cibin a făcut un pressing fantastic atunci când timişorenii trebuia să repună mingea. Insistenţa oaspeţilor a dat roade, iar gazdele au pierdut destul mingi, fie pentru că au pasat greşit, fie pentru că nu au apucat să ducă mingea dincolo de mijlocul terenului. CSU a forţat pe contraatacuri rapide şi a revenit imediat în joc, până la 72-70 pentru timişoreni. Badnajrevic a cerut time-out şi a Timişoara a reacţionat imediat, desprinzându-se din nou pe tabelă, 81-72, iar sala era în picioare. Sibienii au continuat să preseze puternic, dar sfertul trei a fost al gazdelor, cu 27-21. BCT avea de apărat un avantaj de 11 puncte înainte de sfertul final.

Tot gazdele au spart gheaţa şi în ultimul act. Timişoara s-a dus la 14 puncte, 92-78 şi părea că meciul e jucat. Jucătorii lui Cătălin Vulc nu erau însă gata să renunţe. S-au apărat om la om pe tot terenul şi au blocat orice acţiune a gazdelor. CSU a reuşit încă o dată să revină incredibil pe tabelă. Timişoara nu a marcat timp de 3 minute, iar Sibiul a ajuns la un singur punct în spate, 92-91, după un run de 13-0! Extrem de nervos, Badnjarevic a cerut time-out şi a solicitat echipei sale să ducă atacuri lungi, creionând totodată şi schemele de atac şi apărare. A ieşit însă din nou la iveală americanul bănăţenilor, Archie care cu un slam-dunk a rupt run-ul sibiului şi a marcat primele puncte pentru gazde. La faza imediat următoare, gazdele au recuperat o minge în apărare, au dus un atac aproape de final, iar Zlatko Jovanovic a marcat de 3 puncte vitale pentru echipa sa. Jucătorii sibiului nu au mai reuşit să joace la acelaşi ritm ca timp de 35 de minute, iar finalul jocului a fost decis la libere. Timişoara a fost mai lucidă şi a gestionat bine ultimele secunde pentru a zecea victorie la rând în campionat, 101-97.

Timişoara a câştigat până la urmă graţie momentelor în care s-a distanţat pe tabelă, având 14 puncte în faţă în ultimul sfert, suficiente pentru a încheia jocul în avantaj, iar Sibiul nu a mai avut forţă în ultimele 5 minute de joc, după ce jucătorii lui Vulc jr. au evoluat într-un ritm foarte bun, cu pressing agresiv prelungit şi contraatacuri fulger. Gazdele rămân invincibile pe teren propriu, iar trupa de pe Cibin simte gustul înfrângerii după cinci victorii la rând.

Marcatori:

BC TIMIŞOARA:

Zlatko Jovanovic a avut 29 puncte, 6 pase decisive, Dominique Archie a avut 28 puncte, 10 recuperări, Bogdan Popescu a terminat cu 19 puncte, 12 recuperări, iar Branko Cuic a terminat cu 12 puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive pentru Timișoara.


CSU SIBIU:

În replică, Mychal Kearse a avut 23 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, Kaylone Riley a adăugat 22 puncte, Nikita Khartchenkov a bifat 18 puncte, 6 recuperări și Jay Wisseh a bifat 18 puncte, 9 pase decisive.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • JOHNNY R. :

    libere
    Timisoara a avut 30 de libere, Sibiul 12, dar nu ne plangem precum a facut-o Muresul si Asesoftul. Recunoastem fair-play ca au fost mai buni.

    cu 12 ani în urmă (10.12.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pai daca singuru mod de aparare ii pressing cu hei-rupu in terenu advers, sigur ca daca adversaru are putina minte are si 40 de libere

    cu 12 ani în urmă (10.12.2011) Raspunde
  • Kevin :

    felicitari
    Un meci spectacol unde din pacate a trebuit sa fie doar un invingator. Felicitari ambelor echipe pentru fazele frumoase si spiritul de fair-play. Un meci in care chiar daca arbitrii au mai gresit sportivii s-au comportat demn. O reala surpriza aceasta echipa a Sibiului care isi vinde foarte scump pielea.

    cu 12 ani în urmă (11.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!