Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică: CS Energia Rovinari - CSU Asesoft Ploiești 61-76

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
31.10.2011

    

61-76


   Statistică  

 

CSU Asesoft a obținut în aceasta seară o victorie categorică în fața celor de la CS Energia Rovinari, cu scorul de 76-61. Meciul, ce a părut a fi unul echilibrat în primele trei sferturi, a avut loc la Sala Sporturilor din Tg-Jiu, cu începerea orei 19.00 și a fost transmis prin intermediul Digi Sport 2.

Ploieștenii au început cu 5-ul clasic de start. La polul opus, Slobodan Nikolic a surpins încă o dată, începând pe lângă componenții de bază, Louis Darby, Brandon Fields, Stefan Nikolic și Robert Giles, cu Alionescu Claudiu, ce l-a înlocuit de David Stefflel ce  a resimțit entorsa suferită acum două etape. 

Debutul partidei a aparținut gazdelor care au înscris două coșuri consecutive, unul din spatele semicercului, respectiv unul de două puncte, după intercepția făcută de Brandon Fields. Replica a venit pe mâna lui Căpușan, căruia i-a urmat Mike Jones cu o reușită de trei puncte, prahovenii trecând la conducere cu scorul 9 la 7. Totodată americanul a fost și cel care a dat startut run-ului de  6 puncte al oaspeților, scorul devenind 7-13. Surprinzător este faptul că, în timp ce prahovenii au avut cel puțin 4 acțiuni cu finalizare ale lui Burlacu, gorjenii nu s-au putut bucura în primul  sfert de aportul unui pivot, întrucât David Steffel a fost accidentat, iar noul căpitan în absența lui Viorel Mocanu, Claudiu Alionescu, cu o medie de doar 0.4 minute pe meci, părea depășit de situație. Târgujienii au mizat în principal pe Louis Darby, care a arestat mingea, preluând controlul și marcând pentru echipa sa, pentru ca în finalul sfertului întâi, gruparea condusă de Slobodan Nikolic să termine la 5 puncte în urma adversarilor, scor 17-22

Și în sfertul doi, elevii lui Nikolic senior au avut probleme la finalizare, marea majoritate a punctelor lor fiind marcate de la linia de fault. După mai multe acțiuni contestate de ploieșteni și ratări consecutive ale amfitrionilor , Brice Kabengele a luat inițiativa aducându-și coechipierii în joc prin două reușite de trei puncte, scor 30-34, dar spre sfârșit, Darby a ales varianta de unu la unu, oferindu-le astfel oaspeților șanse de contraatac, șanse pe care elevii lui Dado au știut să le fructifice, majorându-și avantajul la pauză până la 8 puncte, scor 30-38.

Din nou, gorjenii au simtit lipsa omului sub panou, Milan Oluic recuperând mingea doar o singură dată de-alungul celor 10 minute ale sfertului secund, coechipierii lui alegând să nu îi paseze pe tot parcursul sfertului doi. Astfel, Louis Darby a ramas liderul echipei sale la puncte marcate, totalizând 12 puncte și totodată și la recuperări, recuperând mingea de 7 ori

Revenirea gorjenilor din debutul sfertului trei a fost demnă de urmărit. Aceștia au înscris 6 puncte consecutive, pentru a se apropia doar la 2 puncte de adversari, cor 36-38. Acțiunile ce au urmat au lăsat de dorit, gazdele confruntându-se cu mari probleme atât la finalizare, cât și în apărare. Ploieștenii au contnuat să profite de cele 4 greșeli nefortațe ale adeversarilor, terminând din noi în avantaj, scor 42-52.

Ultimele 10 minute s-au jucat numai pentru istoricul partidei. Totodată, pe tabela de marcaj s-a consemnat și cea mai mare diferență, mai exact în minutul 4, la scorul de 51-71. Ultimul sfert a fost de asemenea un prilej pentru Dado Arnautovic de a-și pune la încercare și ceilalți componenți, precum Matei Nună și cei trei de Vlad: Negoițescu, Dogaru și Dumitrescu, Ultimul atac a aparținut gazdelor, prin Stefan Nikolic, care a reușit contrapreformanța de a nu marca niciun punct de alungul evoluției sale în meciul de astăzi, acesta ratând aruncarea din urma, tabela de marcaj consemnând la sfârșit scorul de 61 la 76.

Așa cum era de așteptat, ploieștenii și-au dominat adversarii la toate capitolele, exceptând cel al greșelilor neforțate acolo unde gorjenii au ”excelat” din nou, comițând 19 astfel de greșeli. 

Cătălin Burlacu a fost din nou cel mai bun jucător de pe teren, demonstrându-și încă o dată valoarea. Acesta, nu numai că l-a egalat pe conducătorul de joc al târgujienilor la paselele decisive, 7 la număr, dar a totalizat și 14 puncte, 14 recuperări înregistrând totodată un indice de 25 la eficiență. Un aport semnificativ a venit și de pe mâna lui Mike Jones care a contribuit la victoria echipei sale cu cel mai mare număr de puncte înscrise in acest meci, 20, recuperând mingea de 7 ori. 

De partea cealaltă, elevii lu Slobodan Nikolic, lipsiți de realul ajutor al lui David Steffel, au mizat în principal pe funadașii echipei. Astfel, Louis Darby s-a remarcat în cea de-a doua sa partidă de la revenirea la Energia cu 16 puncte și în același timp cu cel mai mare număr de recuperări din echipa sa, 10. De ajutor i-a fost și Brandon Fields, care a avut un total de 14 puncte , recuperând de 4 ori mingea și pasând-o decisiv doar de două ori.  

În etapa viitoare, Energia Rovinari va da piept leilor din Banat, în timp ce Asesoft Ploiești va primi vizita celor de la Politehnica Iași.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!