Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică: CSM Oradea - BC PH Miercurea Ciuc 106 - 78

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
12.12.2011


106 - 78
Etapa a 13-a

12.12.2011


  Statistica  

Victoria clară obţinută luni seară, în ultimul meci al etapei cu numărul 13, de către CSM Oradea, la o diferenţă de 28 de puncte, în faţa mai slab cotatei BC PH Miercurea Ciuc. Orădenii şi-au adjudecat toate cele patru sferturi, 23-16, 32-23, 31-21, 20-18. La prima vedere putem spune că a fost un meci la discreţia orădenilor, însă în realitate acest lucru s-a întâmplat doar în repriza a doua. Ceea ce i-a ţinut în viaţă pe ciucani au fost aruncările de trei puncte, 10 marcate din 16 încercări, adică un procentaj de 62%. A fost singurul capitol la care i-au dominat pe orădeni.

Practic putem spune că jocul a fost atractiv în primele 15 minute, chiar dacă în aer plutea un sentiment că oaspeţii nu vor putea duce întreg jocul într-un asemenea ritm deoarece dispun de o bancă subţire. Ciucanii au marcat primele puncte, însă replica a venit rapid din mâinile lui Rareş Paşca. Apoi s-a consenmat un oarecare "duel" între Emmanuel Dies şi Sasha Topcov, savurat din plin de jucătorul american. Decarii echipelor au înscris coş după coş, Dies punctând chiar şi de la mare distanţă, de două ori (!). De asemenea cei doi pivoţi au fost, în majoritatea fazelor, adversari direcţi, însă în cele din urma americanul a cedat fizic şi a fost înlocuit de Cristian Jakab, deşi avea la activ 16 puncte în 7 minute.

Putem spune că întreaga partida a semănat cu duelul dintre Topcov şi Dies, în sensul că formaţia oaspete şi-a consumat întreg "combustibilul" în prima parte a jocului, pentru ca în repriza secundă să cedeze definitiv, după cum afirma şi Laszloffy Botond la conferinţa de presă "după ce am clacat fizic, inevitabil am clacat şi psihic". Următorul ciucan care a ieşit la rampă a fost Enriko Tucker, sportiv ce a preferat să ia mai multe faze pe cont propriu terminând partida cu 27 de puncte, având procentaje de 75% la aruncările din acţiune respectiv 83% de la linia de pedeapsă în condiţiile în care a evoluat 35 de minute într-un ritm infernal. El a fost cel care a adus-o pe Miercurea Ciuc în avantaj, 34-33 în minutul 15, însă din acel moment totul s-a rupt pentru oaspeţi deoarece nu a mai rămas nimeni pe listă care să ia exeplul celor doi, Dies respectiv Tucker. A urmat un parţial de 18-2, realizat de amfitroni, care a pus practic capăt partidei.

Ce s-a petrecut în sfertul 3 şi 4 contează doar pentru palmares. Ambele formaţii şi-au rulat întreg lotul aflat la dispoziţie, iar fiecare jucător aflat pe teren a aruncat cel puţin odată la coş. De la gazde a punctat toată lumea, inclusiv juniorul Laviniu Andrei, exceptându-l pe Hora Horia. La fel stă situaţia şi în tabăra ciucanilor, toţi cei 10 jucători inscrişi pe foaia oficială de joc au punctat.

Trebuie remarcată prestaţia lui Sasha Topcov care la pauză avea deja 18 puncte marcate, fiind servit ireproşabil de către Maric şi Pesic, ultimul având 10 pase decisive după doar 20 de minute. Un alt capitol subliniează ceea ce s-a jucat luni seară în Arena Antonio Alexe: pasele decisivă, raportul fiind de 31-9 în favoarea bihorenilor.

Orădenii înregistrează a 9-a victorie în timp ce formaţia pregătiră de Laszloffy Botond se clasează pe locul 15 în ierarhia generală cu o singură victorie în 12 jocuri susţinute.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!