Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică: CSȘ Giurgiu - CSM București 62-64

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.10.2011

   62-64
 
 Clasament   22-12, 11-19, 15-15, 14-16 
 Etapa 6 

CSM București a învins, scor 64-62, pe CSȘ Giurgiu, în unicul meci programat în cursul zilei de duminică (30.10), în Divizia A la baschet masculin - ediția 2011/12.

Smaranda Iliescu a început meciul cu formula Stojakovic, Kraemer, Bivolaru, Vlaicu și Kraemer. De cealaltă parte, Hristu Șapera a apelat la Martinic, Urucatu, Gallimore, Milne și McKenzie.

Ambele echipe au avut probleme în debutul partidei, pe parcursul primelor două minute de joc efectiv niciuna nereușind să puncteze din acțiune. Cătălin Vlaicu a marcat o aruncare liberă, pentru ca apoi Ray Kraemer să conecteze de la mare distanță pentru prima reușită din acțiune a confruntării. CSȘ Giurgiu a beneficiat de două aruncări libere din partea noului venit, Bosko Stojakovic înainte ca Goran Martinic să pună primele puncte pe tabela de marcaj pentru CSM București.
În continuare echipa gazdă se menține la conducere, în condițiile în cate Vlaicu a conectat de două ori din acțiune, iar adversarul a contat pe tabela de marcaj exclusiv prin tandemul Martinic - Gallimore. Astfel, CSȘ Giurgiu beneficiază de liberele lui Stojakovic și Grubisic, tabela de marcaj indicând un avantaj de șapte puncte în minutul 8 al partidei.
Același Martinic a înscris pentru două puncte, dar secvența s-a încheiat cu reușita lui Stojakovic de două puncte urmată de una din spatele semicercului din partea lui Bivolaru. Astfel, la capătul primelor zece minute de joc scorul era 22-12 pentru Giurgiu.

Vizitiu și Fometescu au marcat primele puncte ale sfertului al doilea, iar replica a venit din partea unui alt jucător român, Vlaicu. Oaspeții continuă să beneficieze de jocul foarte util al lui Goran Martinic pe faza ofensivă, acesta ajungând la borna 10 după doar 13 minute de joc.
Antrenoarea Iliescu solicită timp de odihnă însă după reluarea jocului tot oaspeții punctează, scorul devenind 26-23 în minutul 15.
Iulian Corneanu punctează din spatele semicercului pentru a oferi un avantaj se șase lungimi formației gazdă. Goran Martinic răspunde de la linia de pedeapsă pentru a duce totalul punctelor sale la 14, dar CSM București era în urma adversarului cu patru lungimi. Formația gazdă reușește să se mențină la conducere datorită reușitelor din acțiune ale lui Bojan Grubisic. Oaspeții au comis prima greșeală de echipă în penultimul minut al secvențe a doua, prin Andrei Vizitiu. CSM București marchează ultimele patru puncte ale primei reprize pentru a stabili scorul de 33-31 după 20 minute în favoarea echipei giurgiuvene.

Amfitrionii punctează primii în debutul reprizei a doua, dar replica vine din mâna lui Bryson McKenzie, autor a două reușite din acțiune. Ultima, un coș de sus, a restabilit egalitatea la 35. Cezar Stănescu iese la rampă printr-o reușită de la distanță care duce formația gazdă la trei lungimi în față. La faza imediat următoare Vlaicu comite a 3-a greșeală personală dar el rămâne în teren.
Garry Gallimore marchează de la linia de pedeapsă și tot baschetbalistul canadian marchează primul coș din acțiune după aproape trei minute în care nu s-a înregistrat nicio astfel de reușită.
Secvența se încheie cu scorul de 48-46 în favoarea gazdelor, care nu au cedat niciun moment inițiativa pe tabela de marcaj. Iulian Corneanu a înscris ultimul coș pentru gazde, unul din afara semicercului, iar Virgil Căruțașu a conectat pentru CSM București, echipă care a beneficiat de un singur punct din partea lui Martinic în acest interval.

Lipsa de inspirație pe faza de finalizare s-a prelungit și în sfertul decisiv, niciuna dintre echipa nereușind să marcheze din acțiune în primele trei minute de joc efectiv. În această perioadă Claudiu Fometescu a înscris singurul punct pentru a strânge la 48-47 pe tabela de marcaj. Virgil Căruțașu marchează primul coș din acțiune la epuizarea celui de-al 4-lea minut de joc din această perioadă de joc pentru a aduce avantajul de partea CSM-ului. Același jucător dublează, dar Kraemer și Stojakovic rpspund pentru a duce scorul la 54-51, în minutul 36 al confruntării.
Oaspeții restabilesc egalitatea prin Goran Martinic, jucător care a marcat din acțiune și a fost faultat pe aruncare, acesta reușind să transforme și aruncarea liberă suplimentară. Stojakovic transformă două aruncări libere, dar Gallimore marchează de două ori din acțiune, incluzând chiar și un coș de trei puncte pentru a duce scorul la 59-56 în penultimul minut de joc.
După un timp de odihnă solicitat de gazde Cătălin Vlaicu a marcat două aruncări libere pentru a apropia formația giurgiuveană la un singur punct pe tabela de marcaj cu 51 secunde înainte de final. Mai mult, gazdele au șansa de a prelua conducere, dar Gallimore izbutește o intercepție. Martinic înscris cinci libere pentru CSM, iar giurgiuvenii ratează câte o aruncare prin Grubisic și Stojakovic pentru a duce scorul la 64-62 în favoarea bucureștenilor cu trei secunde înainte de final. McKenzie scapă mingea în afara terenului, dar Grubisic irosește șansa de a trimite meciul în prelungiri.

Goran Martinic a avut 27 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive, Garry Gallimore a contribuit cu 13 puncte și 4 intercepții, iar Virgil Căruțașu a terminat cu 10 puncte și 6 recuperări pentru CSM.

Bosko Stojakovic a avut 15 puncte, iar Cătălin Vlaicu a terminat cu 13 puncte pentru Giurgiu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe DaKoS :

    Neconcordante
    1. L-ati trecut pe Kraemer de doua ori in primul cinci al celor de la Giurgiu.
    2. Daca adun puncte pe sferturi, cele trecute de voi, 22-12, 11-19, 15-15, 14-16, mie imi da ca rezultat scorul de 62-62

    cu 12 ani în urmă (30.10.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!