Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică: CSŞ Giurgiu - CSM Oradea 59-80

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
12.11.2011

DIVIZIA A, MASCULIN, ETAPA A VIII-A
CSŞ Giurgiu
CSM Oradea
    
            
Sala Sporturilor
Giurgiu

59 - 80
Arbitrii: Olaru, Bukuresti, Potra

Nu s-au mai
întâlnit

12.11.2011 Analiză Etapei VII
Statistică Alte meciuri

CSM Oradea nu a avut prea multe probleme, sâmbătă seara la Sala Sporturilor din Giurgiu, învingând formaţia gazdă la 21 de puncte. Gazdele nu au reuşit să evolueze la acelaşi nivel ca şi în ultimele două partide susţinute pe teren propriu, cu CSM Bucureşti respectiv CSU Ploieşti. Milos Pesic a fost din nou cel mai bun jucător al gazdelor cu 16 puncte marcate urmat de Nemanja Maric, 14 puncte respectiv Sasha Topchov, 13 puncte, iar Cristian Achim şi-a permis să ruleze întreg lotul. De la Giurgiu s-au remarcat Boian Grubisic cu 13 puncte şi Zoran Milovic, 8 puncte.

Supriza pe care a pregătit-o tehnicianul orădenilor a fost titularizarea lui Vasile Ştefan, jucător ce nu a prea evoluat în ultimele partide însă chiar şi aşa jucătorul originar din Râmnicu Vâlcea a petrecut doar 7 minute pe teren. Gazdele au început tare meciul cu un coş de două puncte urmat de "treiţa" lui Kraemer pentru ca tabela să indice 5-2 după un minut de joc efectiv. Ştefan a echilibrat jocul, iar până în minutul 4 s-a jucat cap la cap. Milos Pesic a dat trezirea cu o aruncare de la mare distanţă urmat de un alt coş de după semi cercul de 6.75 semnat Nemanja Maric. Trupa antrenată de Djordje Jovicic a replicat cu aceaşi monedă prin Kraemer pentru ca tabela să indice scorul de 12-16 la jumătatea primului sfert. Până la final a urmat un parţial de 14-7 în favoarea gazdelor, 8 dintre aceste puncte fiind marcate de Sasha Topchov.

Milos Pesic a fost omul de debut al sfertului secund pentru CSM Oradea. Sârbul a înscris 6 puncte consecutive pentru ca tabela să înscrie scorul de 37-26 în minutul 15. Gazdele au încercat să reducă din diferenţă însă nu au reuşit prea multe. Cristian Achim l-a introdus în teren pe Lazar Laszlo, iar diferenţa pe tabelă a început să sară peste 12 lungimi. Astfel bihorenii au intrat la cabine cu un avantaj de 14 puncte, scor 47-33.

La revenirea de la cabine oaspeţii au tranşat practic partida. Topchov, Maric şi Marcovic au contribuit pentru un parţial de 11-0 pentru ca tabela să indice scorul de 58-33 în minutul 25. Primele puncte marcate de gazde au venit abia după 6 minute scurse din sfertul al 3-lea, din mâna lui Bosko Stojakovic. A urmat un parţial de 14-3 în favoarea gazdelor care a anunlat practic avantajul creat în primele 5 minute ale perioadei a 3-a. Scor după 30 de minute 63-47 pentru CSM.

Din nou orădenii au început foarte bine sfertul, Pesic alături de Navisckas au scuturat plasa cu două aruncări de la mare distanţa pentru a duce scorul la 71-49. Cea mai mare diferenţă a partidei s-a consemnat în minutul 35 atunci când echipa de pe malul Crişului Repede conducea cu 26 de puncte, 75-49. Până la final jucătorii echipei CSŞ Giurgiu au mai redus din diferenţă, iar partida s-a încheiat cu victoria orădenilor scor 80-59. Pentru CSŞ Giurgiu aceasta este a 5-a înfrângere consecutivă în timp ce CSM Oradea are la activ 6 victorii şi 2 înfrângeri.

De la Giurgiu s-au remarcat Bojan Grubisic cu 13 puncte şi 11 recuperări (dintre care 8 ofensive !), urmat de Ray Kraemer cu 12 puncte. Milos Pesuc, autor a 16 puncte, 5 recuperări şi 4 pase decisive, a fost principalul marcator al bihorenilor urmat de cel mai eficient jucător, Nemanja Maric, cu 14 puncte, 7 recuperări şi 7 pase decisive.

De remarcat faptul că gazdele au fost net superioare la recuperări ofensive având 21 de astfel de reuşite faţă de cele 8 ale oaspeţilor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!