Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică. CSU Atlassib Sibiu - BCM U Piteşti 65 - 68

Costin Marinescu

Costin Marinescu
28.01.2012

65 - 68
25-24, 14-14, 10-19, 16-11 
                    
  Statistică  

BCM U Piteşti a învins pe CSU Atlassib Sibiu cu 68 – 65, la capătul unei partide în care a condus chiar şi la 10 puncte cu 3 minute înainte de final, dar au tremurat serios până în ultima secundă.

Jaytornah Wisseh, cel mai bun jucător al Sibiului în acest sezon, a terminat meciul cu doar 12 puncte marcate. Octavian Popa Calotă şi Dani Popescu au avut în debutul meciului sarcina de a-l apăra pe american în relaţia unu la unu, cu Kinloch sau Stefanovic venind permanent la rotaţie în cazul în care fundaşii erau depăşiţi. Soluţia aceasta nu a dat roadele dorite, iar Piteşiul a trecut la un box and one, cu Popescu om la om la conducătorul de joc sibian. Această defensivă, combinată cu faze în care au încercat să îl prindă în capcană, a avut succes, Wisseh marcând doar 2 puncte în repriza secundă.

Kaylone Riley a fost principalul marcator al gazdelor. El a marcat 16 puncte şi a recuperat 8 mingi. Courtney Scott a terminat tot cu 12 puncte înscrise, 6 dintre ele venind din aruncări de la mare distanţă în sfertul decisiv. Reuşitele americanului sosit de la Otopeni au readus Sibiul în joc într-un moment în care Piteştiul se desprinsese la 10 puncte şi nu îşi mai făcea griji în privinţa rezultatului final.

Cel mai bun jucător al oaspeţilor a fost Slobodan Popovic. Sârbul a marcat 14 puncte şi a recuperat 11 mingi.  Darko Vujacic a înscris 13 puncte, la fel ca Uros Velickovic, care etapa trecută nu a evoluat din cauza unei răceli ce l-a împiedicat să se antreneze. Damien Kinloch a întrerupt seria de double double consecutive la numărul 5. Sâmbătă seară el a marcat 13 puncte, însă a reuşit doar 7 recuperări.

Două coşuri de la mare distanţă ale lui Khartchenkov şi unul pe pătrundere plus un fault obţinute de Wisseh, duc scorul al 9 – 5 pentru Sibiu după două minute de joc. Popovic egalează la 9, iar Dani Popescu, Vujacic şi Kinloch înscriu pentru 19 – 14 cu 4 minute înaintea primei pauze. Sibiul îşi revine şi reuşeşte un parţial de 9 – 2, graţie punctelor lui Riley, Scott şi Ban, iar sfertul este închis la 25 – 24 de Stefanovic.

Prima parte a actului secund este la discreţia sibienilor. Nici Popa Calotă, nici Popescu nu îl pot apăra pe Wisseh, care contribuie cu patru puncte şi două pase decisive pentru Riley la un run de 10 – 0 care duce scorul la 35 – 26 după doar 4 minute de joc. Piteştiul găseşte soluţia pentru a-l opri pe american printr-o apărare box and one. Şase puncte consecutive ale lui Velickovic şi patru ale lui Popovic  duc scorul la 36 – 35 în favoarea oaspeţilor, dar Sibiul revine pe finalul reprizei şi intră la pauza mare cu 39 – 38 avantaj.

Vujacic înscrie de la mare distanţă, iar Dani Popescu finalizează o pătrundere pentru a–şi pune echipa în avantaj, 50 – 45, la jumătatea sfertului 3. Vujacic combină din nou, de această dată cu Velickovic, pentru 57 – 47 şi doar coşul lui Cristian Crăciun din finalul sfertului 3 face ca  diferenţa de pe tabelă de la finalul perioadei de joc să fie sub 10 puncte, 49 – 57.

Piteştenii controlează cu calm şi primele 8 minute ale sfertului decisiv, când Sibiul nu găseşte nicio soluţie de a se apropia la mai puţin de 7 puncte de adversar.

Ultimele două minute de joc sunt însă în cu o totul altă notă de cât întreaga repriză secundă.

Cortney Scott transformă frustrarea pe care o arată în timpul unui time out în motivaţie pe teren şi îngroapă două treiţe ce reduc diferenţa la doar 6 puncte, 60 – 66. Sibiul rămâne în pressing pe atacurile Piteştiului şi câştigă trei mingi consecutive, pe care Austin, Riley şi Wisseh le transformă în puncte pe tabelă, ducând scorul la 65 – 66 cu 47 secunde până la final. Atacul Piteşiului este risipit rapid de Vujacic printr-o aruncare de la mare distanţă cu marcaj.  Mingea este recuperată tot de argeşeni care nu pot concretiza nici cea de-a doua şansă. După un carambol din care Piteştiul iese cu posesia, cu 17 secunde de atac dar şi cu Dani Popescu accidentat la mână, Velickovic este trimis la linia de libere. Sîrbul nu ratează, duce scorul la 68 – 65 pentru oaspeţi şi oferă Sibiului doar şansa unei aruncări de trei puncte pentru egalare.

Wisseh îşi asumă răspunderea, este faultat, dar arbitrii consideră că faultul s-a produs înaintea aruncării şi acordă doar 2 aruncări libere, spre nemulţumirea echipei gazdă. Americanul ratează ambele încercări, pe cea de-a doua intenţionat, dar Sibiul nu mai poate obţine posesia şi, implicit, o altă şansă la victorie.

Piteştiul obţine a doua victorie consecutivă din acest retur, de această dată în faţa unei candidate la playoff, în timp ce Sibiul, în ciuda victoriei din etapa trecută de la Giurgiu, nu trece numai printr-o criză de exprimare în teren, ci şi printr-una de autoritate pe banca tehnică, acolo unde în timpul time outurilor, jucătorii sunt cei ce dictează schemele, nu Cătălin Vulc.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu sibman :

    noi avem...
    .... mari probleme in sfertul III. nu stiu ce se intampla cu jucatorii, parca ies prea relaxati dupa pauza mare.

    cu 12 ani în urmă (28.01.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!