Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică. CSU Atlassib Sibiu - CSM București 72 - 100

Costin Marinescu

Costin Marinescu
16.12.2011

72 - 100
21-27, 18-25, 19-22, 14-26
                 
  Statistica  

CSM București s-a impus în fața lui CSU Atlassib Sibiu cu 100 – 72 la capătul unui meci pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt.

CSM și-a impus jocul încă de la începutul partidei iar jocul său a constat în a nu-i permite lui Wisseh să arunce liber la coș și a încetini pe cât de mult posibil atacurile sibienilor. Prima au reușit-o punându-l pe Martinic să îl urmărească pe toată durata atacurilor poziționale și făcându-i atenți pe McKenzie și Căruțașu să dubleze atunci când conducătorul d ejoc era depășit. Ritmul sibienilor l-au rupt fie prin fault fie dublând imediat la omul ce recupera sau intercepta o minge. Și ca totul să le iasă perfect bucureștenilor în prima repriză au depășit celebrul pressing sibian pasând mingea pe trasee parcă exersate de când lumea și transformând aproape fiecare tranziție ofensivă în coș marcat.

Goran Martinic csm bucurestiGoran Martinic (foto) a fost cel mai bun jucător al oaspeților. Conducătorul de joc din Muntenegru a terminat meciul cu 29 puncte, 4 pase decisive și 3 intercepții. El a marcat 6 din cele 9 aruncări de la mare distanță încercate și 4 din 5 aruncări de două puncte iar în apărare l-a marcat foarte bine pe Wisseh, jucătorul fără de care Sibiul nu se poate exprima în atac.

Martinic a fost suplinit de Gallimore, autor a 22 puncte, și Căruțașu care a terminat în double double cu 10 puncte și 12 recuperări.

Cel mai bun jucător de la Sibiu a fost Nikita Khartchenkov care a marcat 23 de puncte. Michael Kearse a terminat meciul cu 21 puncte iar Riley a avut 7 puncte și 8 recuperări.

Cu Wisseh suferind în atac Sibiul a găsit ajutor din partea lui Khartchenkov care a marcat 9 din primele 13 puncte ale echipei sale și și-a ținut formația în joc în sfertul întâi când CSM-ul se desprinsese chiar și la 20 – 8. Punctele rusului combinate cu coșul de la mare distanță marcat de Kearse, pun pe tabelă un pațial de 8 – 0 și se apropie la 4 lungimi, 20 – 16, cu 4 minute înainte de final. Martinic pune capăt însă ”momentului” Sibiului prin cinci puncte consecutive ce duc scorul la 25 – 16 însă același Kearse înscrie de două ori consecutiv pentru a stabili scorul după primul sfert la 27 – 21 în favoarea oaspeților.

În sfertul secund Sibiul reușete să se apere mai exact decât în prima perioadă și chiar dacă forțează adversarul să greșească câteva atacuri importante la capătul celălalt al terenului nu poate înscrie și recupera din diferența de pe tabelă. Ljubojevic de la mare distanță și Gallimore măresc ecartul la 11 puncte, 34 – 21. Sibiul dă replica prin Riley și Kearse și revine la 9 lungimi, 25 – 34 cu 7 minute rămase până la pauza mare. Căruțașu înscrie 4 puncte consecutiv pentru a restabili diferența iar până la pauză sibienii nu găsesc nicio soluție să desfacă defensiva bucureșteană și se văd conduși cu 52 – 39 la jumătatea meciului.

Repriza a doua nu a adus nimic nou nici în joc, nici pe tabelă. Chiar dacă sibienii au fost puțin mai atenți în apărare și au încercat un joc mai elaborat în atac, au ratat câteva aruncări fără adversar pe ei și au dat cu picorul șansei de a reveni în joc. Profitând de imprecizia Sibiului oaspeții au continuat să controleze meciul și să mărească treptat diferența de pe tabelă și să se impună în final cu 100 – 72.

CSM obține astfel a 9-a victorie din acest sezon și prin felul în care a jucat a demostrat faptul că cu o analiză atentă înainte de meci a putut contracara toate punctele forte ale adversarului. Tocmai din acest motiv Sibiul nu și-a putut ”face” jocul, cum le place jucătorilor să spună în declarațiile dinainte de meci, și dacă nu va veni la meciurile viitoare cu ceva nou pe ambele faze ale jocului va avea de suferit și va câștiga din ce în ce mai greu indiferent de adversar.

Pentru a reciti discuțiile de pe chat din timpul partidei accesați acest link.

Foto: Radu Roșca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!