Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică. CSU Atlassib Sibiu - Politehnica Iași 132 - 72

Costin Marinescu

Costin Marinescu
31.10.2011

132 - 72
(32-7, 38-22, 30-21, 32-22)
                   
  Statistică  

CSU Atlassib Sibiu a învins pe Politehnica Iași cu 132 – 72 într-un meci care poate fi definit mai degrabă ca un antrenament cu public decât ca o partidă de Divizia A.

Ieșenii au deplasat la Sibiu doar 8 jucători, Popovici și Cobzaru fiind lăsați acasă pentru a evolua la echipa de juniori U18 a clubului. Sibiul nu le-a făcut însă nicio concesie adversarilor. Au câștigat fără drept de apel primul sfert, 32 - 7 și apoi și-a mărit avantajul cu aproximativ zece puncte după fiecare perioadă de joc.

Cu excepția lui Victor Diaconescu Cătălin Vulc a rulat tot lotul avut la dispoziție, fiecare jucător introdus pe teren trecându-și numele pe lista marcatorilor. Liderul echipei a fost de această dată Nikita Khartchenkov. Baschetbalistul de origine rusă a marcat 38 de puncte și a stabilit astfel un nou record stagional. El a înscris 7 coșuri de la mare distanță, egalând recordul sezonului, și a terminat cu un indice de eficiență de 44.

Jay Wisseh a marcat 25 de puncte și a pasat decisiv de 12 ori iar Kaylone Riley și-a trecut în cont tot 25 de puncte și 11 recuperări. De remarcat că Riley a fost ținut în teren toate cele 40 de minute, fiind singurul jucător integralist din echipa Sibiului.

Lipsiți de aportul celor mai importanți jucători ai săi, Iașiul a avut în Mădălin Nicolae cel mai eficient jucător de pe teren. El a marcat 10 puncte, a recuperat 4 mingi și a pasat decisiv de 4 ori pentru un indice de eficiență de 15.

Ionuț Hurjui a fost cel mai bun marcator al echipei cu 14 puncte. Dumitru Anghel a înscris 12 puncte iar Dăscălescu, Rotariu și Pintilie au avut câte 10.

În urma acestui rezultat Sibiul acumulează 9 puncte (4 victorii/1 înfrângere) și, cu un meci mai puțin disputat, ocupă poziția a 7-a a clasamentului. Iașiul adună al șaselea punct din tot atâtea înfrângeri și se află pe ultimul loc în ierarhia Diviziei A.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!