Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică. CSU Ploiești - BC Mureș Tîrgu Mureș 73-77

Noémi Csiki

Noémi Csiki
11.12.2011

 

 Divizia A Masculin, etapa

a treisprezecea

73-77

(23-15, 24-21, 10-20, 20-17)

20:00

Sala Sporturilor

Brazi

După o partidă disputată până în ultimele secunde, BC  Mureș Tîrgu Mureș a reușit, în deplasare, să învingă fosta campioană pentru prima oară în istoria întâlnirilor dintre cele două echipe.

Gazdele au jucat în 7 oameni, primii cinci fiind Vlahovic, Albijanic, Szijarto, Căpușan și Burlacu, dar și Dzambic și Kazarnovski și-au adus contribuția. La mureșeni, formula de start a fost similară cu cea obișnuită, incluzânu-i pe Cooley, Forte, Stănescu și Lăpuște, cu diferența că în locul lui Watson, Paliciuc a fost cel introdus la început. Acesta însă nu a jucat mai mult de cinci minute și jumătate și a fost schimbat cu Watson.

În prima jumătate a meciului a plouat cu coșuri de trei puncte din partea mureșenilor, care au reușit nu  mai puțin de 10 treițe din 14 încercări în 20 de minute: Cooley a reușit 3, Lăpuște și Forte câte 2, iar Stănescu, Watson și Dumitru câte una fiecare. Astfel oaspeții s-au detașat încet și au reușit să păstreze un avantaj de aproximativ 10 puncte până la pauza mare. Ploieștenii nu au găsit soluții împotriva acestui procentaj ridicat de reușită de la trei puncte, care ar fi putut însemna o victorie zdrobitoare a mureșenilor, dacă s-ar fi menținut și în a doua parte a meciului.

După pauză însă oaspeții au ratat aruncare după aruncare, iar CSU a reușit să revină, și chiar să preia conducere cu un avantaj minim. Până în ultimele minute al partidei s-a jucat strâns, și soarta meciului s-a decis numai în ultimul minut. Interesant este că în ultimele două sferturi mureșenii nu au reușit niciun coș de trei puncte, terminând cu 10 reușite din 23 de încercări, după ce la jumătatea meciului aveau 10 din 14.

Ultimul minut a găsit echipa oaspete într-un avantaj de două puncte, iar atunci când Cooley a ratat aruncarea care ar fi mărit avantajul la 4 puncte, scorul era 73-75 și au mai rămas exact 24 de secunde de joc. Acel atac al gazdelor nu a fost fructificat însă, Dzambic fiind deposedat, iar numai câteva secunde mai târziu Stănescu avea mingea în mână, împreună cu soarta meciului, deoarece dacă mureșenii ar fi trebuiit numai să păstreze mingea până la terminarea timpului de joc, din care mai erau în jur de 10 secunde. Întru-n moment de confuzie însă căpitanul tigrilor a fost deposedat de către Burlacu, iar Watson a comis un fault încercând să recupereze mingea. În acel moment oaspeții cerut timp de odihnă, după care au repus mingea de sub coșul mureșenilor, faultul lui Watson fiind numai al patrulea de echipă al oaspeților. Încă un atac nereușit însă, care s-a terminat, după multe pase la limită, cu o abatere de teren comisă de ploieșteni. De data aceasta, cu cince secunde înainte de sfârșit, mureșenii au fost cei care au solicitat minut de odihnă, și era clar că Arnautovic va alege tactica faultului rapid, sperând ca mureșenii să rateze măcar una din cele două libere după care ar mai fi rămas câteva secunde pantru a egala. Faultul a venit prompt din partea lui Burlacu, pentru care acesta a fost al cincilea, însă Cooley a înscris ambele aruncări, pecetluind soarta întâlnirii pentru că astfel mureșenii aveau patru puncte avantaj cu 4 secunde înainte de final. Ultimul time-out al gazdelor a fost urmat de o încercare disperată, dar nereușită de a înscrie, scorul final rămânând astfel de 73-77.

JuJuan Cooley a avut 15 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări, Jason Forte a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări, Flavius Lăpuște a contribuit cu 12 puncte, Calvin Watson a totalizat 11 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, iar Virgil Stănescu a izbutit 11 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive pentru BC Mureș.

În replică, Aleksandar Vlahovic a avut 17 puncte, 5 pase decisive, Rade Dzambic a terminat cu 16 puncte și 5 pase decisive, iar Drasko Albijanic a terminat cu 15 puncte, 9 recuperări.

Cei doi fundași ai Ploieștiului au contribuit într-o măsură aproximativ egală în acest joc, Vlahovic a jucat cinci muinute mai mult decât Dzambic, și a înscrist cu un singur punct mai mult, o diferență neglijabilă. Nu același lucru se aplică la BC Mureș unde Cooley a jucat de două ori și jumătate mai mult timp decât Adrian Tudor, iar în timp ce Cooley a reușit un indice de eficiență de 14 prin performanța amintită mai sus, Tudor a contribuit cu o pasă decisivă, o recuperare și trei mingi pierdute, eficiența jocului făcut de acesta fiind calculată la -4.

În orice caz, Sekulovic pare să fi reușit să omogenizeze echipa în ceea ce privește performanța: nu se evidențiază un hucător sau doi cu o mulțime de puncte înscrise, ci șapte oameni care au reușit între 7 și 15 puncte marcate, toți cei șapte având  între 10 și 15 eficiență. Între cei șapte, în afară de cei amintiți deja, se numără Liviu Dumitru și Mikalai Aliakseyeu, ultimul reușind  un meci bun, marcând 7 puncte (toate din libere, el a reușit 7 din 8 aruncări libere) și 4 recuperări, nu a pierdut nicio minge, timpul lui de joc fiind însă limitat la 12 minute din cauza celor cinci greșeli acumulate destul de repede.

3 comentarii la aceasta stire:
  • suporteru lu peste :

    slab
    Cam asta se poate spune despre Asesoft. Fata de Sibiu, jocul a scartait, iar baietii de la Mures au putut sa traga de la 3 puncte cand au vrut ei. Cu mai multe minte sub panou (ratari incredibile, de langa cos) si PUTIN antrenament de baza la libere mai ca se putea castiga meciul :). Muresul nu straluceste, are jucatori de un prim 5 buni, dar sa fim seriosi: cand oamenii de baza, Cooley si Forte, nu fac un meci extraordinar, si iti face viata grea un tip rudimentar cum este Watson, nu prea ai ce pretentii sa ridici. Relaxare stupida, doar sarbii au parut a fi in joc si cam atat. Romanii Muresului vs. romanii Ploiestiului: 1-0. Victorie meritata Mures.

    cu 12 ani în urmă (12.12.2011) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    :)
    cica Watson rudimentar....iti spun eu Watson e cel mai talentat jucator din echipa poate ca inca nu o arata deocamdata deoarece prefera sa fie in plan secundar...in rest ai dreptate poate putin prea multe scuze...adevarul a fost ca BC Mures s-a aparat agresiv si foarte bine ploiestenii put si simplu nu aveau replica si aici s-a decis meciul

    cu 12 ani în urmă (12.12.2011) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    oldboy
    no offence dar scuze putem gasi si noi chiar daca am castigat. Tine cont si de faptul ca antrenorul nostru a venit abia de 10 zile si deja se observa asta in jocul echipei mai ales in aparare ca aici ati avut probleme. Pana in retur echipa va fi si mai rodata iar strategia de joc va merge si mai bine asa ca nu iti face iluzii in ceea ce ne priveste. Si by the way avem doar 4 stranieri si este clar ca romanii au facut diferenta.

    cu 12 ani în urmă (12.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!