Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică: U Mobitelco BT Cluj-Napoca - CSM Oradea 86-71

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
23.10.2011

DIVIZIA A, MASCULIN, ETAPA A V-A

U Mobitelco BT Cluj-Napoca
CSM Oradea


Sala Sporturilor
Horia Demian

86 - 71
DIGI SPORT 3

Ultimul Rezultat
80 - 73

23.10.2011 Analiză Etapei IV
Statistică Alte meciuri

CSM Oradea nu s-a putut întoarce nici de această dată cu un succes din Sala Sporturilor Horia Demian cedând partida susţinută în faţa campioanei en-titre a României, scor 71-86. Practic a fost o victorie uşoară pentru trupa antrenată de Marcel Ţenter, oaspeţii fugind mereu după egalare nereuşind nicio dată să treacă la conducere, exceptând primul minut de joc. Aceiaşi Kyndall Dykes, Zoran Krstanovic plus Ivan Mijovic au îngropat Oradeai, cei trei înscriind împreună 58 de puncte din totalul de 86. De partea cealaltă s-a remarcat doar Milos Pesic cu 21 de puncte. Orădenii nu au avut o zi bună la aruncările de la distanţă înscriind doar 4 din 20 de aruncări. Nemanja Maric a exagerat cu acest procedeu aruncând de 9 ori fără nici un succes. De asemenea orădenii au pierdut jocul la recuperări (36-29 pentru Cluj), dar şi la capitolul jucători români acolo unde Paşca, Lupusavei, Vasile şi Lazar au combinat pentru 8 puncte.

Gazdele au început foarte bine partida cu CSM Oradea. Asemeni confruntării cu CSM Bucureşti, Zoran Krstanovic a fost omul de debut al grupării antrenate de Marcel Ţenter înscriind atât de sub panou cât şi de la semi-distanţă şi distanţă. Orădenii au replicat destul de bine aflându-se în primele minute chiar la conducere datorită coşului de trei puncte marcat de Silviu Lupusavei. După trei minute tabela indica avantajul de 4 lungimi al gazdelor, scor 9-5. Milos Pesic şi Sasha Topchov au acumulat rapid două greşeli personale nevoindu-l pe Cristian Achim să îi schimbe cu Rareş Paşca şi Laszlo Lazar. De la oaspeţi s-a remarcat Milos Markovic care şi-a ţinut echipa aproape de adversari. După 6 minute de joc efectiv clujenii conduceau cu 17-13, 15 puncte venind din partea lui Zoran Krstanovic (9) şi Kyndall Dykes (6). David Lawrence a ridicat publicul în picioare cu un dunk pe lângă înaltul Laszlo Lazar, urmat de Dykes şi nou intratul Mijlovic pentru a duce scorul la 25-17, cea mai mare diferenţă dintre cele două formaţii înregistrată până în acel moment. Între timp în teren şi-a făcut prezenţa şi lituanianul Navickas care a mai redus din diferenţă până la finalul pimelor 10 minute în care U Mobitelco conducea cu 27-22.
Trebuie subliniată apărarea ambelor echipe care a lăsat de dorit în multe faze ale primului sfert.

Începutul perioadei a 2-a a aparţinut orădenilor care au marcat două puncte consecutive prin Makovic, apropiindu-se la 1 punct de adversari, fapt ce l-a determinat pe Ţenter să solicite timp de odihnă. Egalitatea nu se lasă aşteptată, Milos Pesic înscriind un coş de la mare distanţă pentru ca scorul să devină 29-29. CSM Oradea putea chiar să treacă la conducere însă un fault antisportiv şi un coş cu fault marca Kyndall Dykes a dus scorul la 34-29 pentru gazde. Practic s-a consemnat un parţial de 9-2, pentru ca tabela să îndice 38-31 pentru Cluj. Până la final Kyndall Dykes a demonstrat de ce este unul dintre cei mai buni sportivi din România pentru ca la pauză avantajul gazdelor să fie de 8 puncte, 45-37, sfertul încheiindu-se cu un slam-dunk spectaculos realizat de Lawrence în ultima secundă a primei reprize.

Trebuie remarcată prestaţia lui Kyndall Dykes care are 16 puncte în timp ce Zoran Krstanovic a înscris 13 până la pauză. De la oaspeţi s-au remarcat Milos Pesic cu 10 puncte.

Deşi Mihai Silvăşan a fost cel care a înscris primele puncte ale reprizei a 2-a, ducând scorul la 48-37, a urmat un parţial de 9-2 în favoarea trupei lui Achim care s-a apropiat la 4 puncte în minutul 23, scor 50-46. Diferenţa s-a menţinut până în minutul 27 atunci când s-a rupt jocul. În trei minute gazdele au înscris 11 puncte încasând doar două şi după 30 de minute aveau un avantaj confortabil de 13 puncte, 65-52.

Orădenii au forţat egalarea în actul decisiv apropiindu-se în minutul 36 la 7 puncte, scor 74-67 însă nu au putut mai mult de atât. Acelaşi Kyndall Dykes şi Zoran Krstanovic au restabilit diferenţa şi au tranşat meciul în favoarea echipei lor. Partida s-a încheiat cu scorul de 86-71 pentru gazde.

De la gruparea învingătoare s-au remarcat Dykes cu 22 de puncte şi 10 recuperări, secondat de Krstanovic cu 20 de puncte şi 6 puncte şi Mijovic autor a 16 puncte. Milos Pesic s-a evidenţiat de la Oradea. Sârbul a izbutit 21 de puncte în timp ce un alt Milos, Markovic, a avut 14 puncte şi 9 recuperări

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!