Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. Cronică. ”U” Mobitelco Cluj-Napoca – SCM Craiova 76 – 63

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
11.12.2011

Aseară, U Mobitelco Cluj-Napoca a câștigat pe teren propriu meciul în compania formației SCM Craiova, cu scorul de 76 – 63 (24-15, 19-16, 19-14, 14-18), partidă ce a contat pentru etapa a XIII a a Diviziei A, la baschet masculin. Astfel, campioana en-titre a României acumulează o nouă victorie, ocupând poziția a patra în clasamentul actual, în timp ce SCM Craiova pierde din nou, continuând cu doar patru victorii, aflându-se pe locul 11. Deși gazdele au jucat fără piese de bază în componența lotului, precum Tyler Morris, Paul Chetreanu sau Mihai Silvășan, Craiova nu a putut profita de acest lucru, lotul formației din Cluj fiind unul mult mai valoros și mai bine pregătit chiar și fără cei trei. Baschetbaliștii lui Andjelko Mandic au reușit să obțină procentaje mai bune decât adversarii săi, din spatele liniei de trei puncte, cât și de la aruncările libere, acest lucru nefiind însă suficient pentru ca să afecteze într-un fel echilibrul jocului. Și acest meci a fost nelipsit de un număr mare de posesii pierdute, de această dată de ambele părți ale terenului.

Primul sfert al meciului a fost unul destul de echilibrat, până în minutul șapte, atunci când prin reușita din acțiune a lui Steve Ross, Craiova a reușit să se apropie la trei puncte dinstanță de adversarii săi. Însă acela a fost ultimul coș al echipei din Bănie din acest prim act, gazdele înscriind astfel singuri șase puncte până la final, intrând cu un avantaj de nouă puncte în al doilea sfert.

Zoran Krstanovic și Kyndall Dykes au reprezentat cheia succesului pentru Cluj, aceștia prestând un meci excelent în fața unei echipe modeste, ce nu a putut reveni în joc, avantajul gazdelor mărindu-se din ce în ce mai mult.

Cea mai mare diferență de scor pe tabelă s-a înregistrat în minutul șapte al sfertului trei, atunci când în urma reușitei lui Mihai Paul, gazdele au dobândit un avantaj de 20 de puncte, scorul fiind în acel moment 57 – 37.

Ultimul sfert a fost singurul câștigat de către echipa din Craiova, aceștia reușind să mai recupereze din deficit, grație reușitelor de trei puncte ale lui Cătălin Petrișor, dar și a meciului foarte bun realizat de către Steve Ross, canadianul obișnuindu-ne foarte des de altfel cu asemenea partide foarte bune din partea lui.

 

Remarcați au fost:

U Cluj-Napoca: Krstanovic – 25 de puncte, 11 recuperări; Dykes – 22 de puncte; Lawrence – 17 puncte.

SCM Craiova: Ross – 22 de puncte; Tomic – 14 puncte; Seals – 11 puncte, 8 recuperări.

7 comentarii la aceasta stire:
  • pop :

    ?
    Chiar asa sa fie ,oare? baschet feminin, cum precizati in finalul primei fraze.

    cu 12 ani în urmă (11.12.2011) Raspunde
  • bogdan :

    ?
    eh, mai gresim si noi... poti sa crezi ca e feminin daca vrei

    cu 12 ani în urmă (11.12.2011) Raspunde
  • bogdan13 :

    .
    la finalul meciului galeria i-a strigat lui cristescu sa plece , moment in care acesta s-a ridicat in pricioare si fluturand din maini striga : "hai sa va aud ma". il credeam mai inteligent !

    cu 12 ani în urmă (11.12.2011) Raspunde
  • basket-U :

    @bogdan13
    "Galeria",cum e numesti tu,erau de fapt doar cateva persoane care tocmai ce se intorsesera de la stadion.Si care au mai facut asta si la meciurile trecute.Nu l-am auzit pe Cristescu ce spunea,l-am vazut ca doar ii aplauda.Probabuil tu stai mai aproape de el la meciuri.

    cu 12 ani în urmă (11.12.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Da-le doamne la analfabeti....litere:)).Daca nu o plecat dupa 10 ani fara trofee si 1001 de greseli, sa plece acuma cand s-a luat un titlu, echipa e legata si treburile merg bn cat de cat, pt ca unii care abia isi stiu scrie numele s-au trezit ecologisti.Tot ecologistii astia ziceau de echipa aia mica a lui bubu ca e hibrid si ca un uist nu are ce cauta la meciurile unei echipe hibrid.De parca U in 1919 nu o fost un hibrid dintre un profesor si un bob fermecat de orez...o fi fost direct cu traditie, iti dai seama minte de om....tot ce apare nou e in fel si chip...pana si batranii de 90 de ani is mai open-mind.Da vb aia celebra de pe un banner al "studentilor" suporteri: "The Show Must Go ONE"(cred ca erau de la litere ca altfel nu imi explic:))))

    cu 12 ani în urmă (11.12.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @bogdan13
    Eu am impresia ca tioe iti lipsesc ochelarii facuti din funduri de sticla de sampanie! Unicul gest facut de Cristescu la adresa voastra a fost un NU din deget si pe urma a apasat butonul potrivit adica IGNORE!!!! Ai macar onoarea sa nu mintesti, nu de alta dar poate te transformi intr-un pinochio si te alegi cu ceva cuib de gaita in varf..... Din pacate ati venit sa va varsati frustrarile legate de "echipa" voastra mirabolanta de franati (nu franari) sau poate ca si pe voi v-a crestat nitel cu brisca RJ .... Ce nu intelegeti voi este nu ca sala este goala ci ca poate au fost suporteri care au vrut sa vada si fotbal si de aceea nu au venit acolo si nu ca vai doamne sunteti posesorii adevarului absolut ca oricum ca nu mai incapeti de sala am vazut toti desi tot nu inteleg de ce ati cantat impotriva ei saraca! Din pacate, mie personal, imi este RUSINE sa spun ca sunt suporter a lui "U" cand ma gandesc la voi ca generatia caramida sau generatia RJ ( acest lider de galerie celebru amenita inclusiv famiile celor din galerie care nu i se supun). Oricum sa nu uitam ca toata ura voastra impotriva lui Cristescu s-a nascut in momentul in care a decis ca nu mai poate sa va suporte si voua deplasarile!!!! Pentru conformitate acelasi guestbuc de pe ucluj.ro!!!!

    P.S. Noi cei care iubim u prin prisma baschetului ne-am saturat de voi vrem liniste si sa ne bucuram de sportul nostru preferat asa cum stim si fara sa mai auzim frustrarile voastre "ecologiste" nascute din nimic si fara a fi aprofundate! Daca RMCG ar sponsoriza echipa "U" Cluj si nu CFR ati fi multumiti si nu ati sti ce ii aia cianura! Unica voastra problema este ca RMCG da bani si la franari si atat in rest este doar ipocrizie, cati dintre voi va schimbati uleiul din masini si il aruncati la canal? cati dintre voi curatilor lasati curat cand mergeti la padure? cati macar stiti o vaga definitie a termenului ECOLOGIE? Sa fi ecologist nu inseamna doar sa protestezi impotriva cianurii, inseamna sa respecti natura sa colectezi deseurile separat sa...... sunt multe si oricum imi racesc tastele degeaba pentru ca spiritul vostru este incapabil sa priceapa ce va dicteaza un stapan sau altul!!!

    Un "U"-ist satul de "U: si de tot ce inseamna ipocrizia din "U"

    cu 12 ani în urmă (12.12.2011) Raspunde
  • bogdan13 :

    @hell
    Cred ca si un copil autist si-ar fi dat seama ca din moment ce eu am auzit ce zicea mirciulica (cand galeria ii striga sa plece ) nu aveam cum sa fiu in galerie pe partea cealalta a salii . Crede-ma nu te "mintesc" , vorba ta :)) . Pe de alta parte nu stiu daca m-am pronuntat pe acest site in legatura cu RMGC . Nu ma intereseaza . Mai apoi acu' vreo 4-5 saptamani , dupa niste comment-uri pe site-ul asta, cineva din galerie m-a chemat sa ne intalnim sa dicutam, iar eu i-am spus ca nu am ce sa discut cu baietii din galerie . Pt. linistea ta nu am fost niciodata la un meci in deplasare al echipei de baschet si nu mi-a platit Cristescu nimic niciodata. A si sa nu uit : nu am cont nici pe "guestbuc" , vorba ta :))

    cu 12 ani în urmă (12.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!