Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

DIVIZIA A MASCULIN. CSM Oradea învinge la limită pe Energia Rovinari, scor 79-76

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.03.2012

79 - 76

17-15, 29-16, 19-21, 14-24

 18-8   Fișă meci   14-12

CSM Oradea a depășit pe Energia Rovinari, scor 79-76, într-un meci contând pentru etapa a 25-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Partida a fost transmisă în direct pe DigiSport 3.

Partida a demarat sub semnul echilibrului în condițiile în care vizitatorii nu au izbutit să marcheze din acțiune pe parcursul primelor cinci minute de joc efectiv. De cealaltă parte Oradea a punctat de trei ori din spațiul de trei secunde prin Sasha Topcov, după care s-a evidențiat Silviu Lupusavei printr-o aruncare de la distanță. Energia izbutește să obțină în continuare vizite la linia de pedeapsă și scorul la capătul primei secvențe era de 17-15.

Amfitrionii execută foarte bine pe faza ofensivă, iar la celălalt capăt al terenului reușesc să oprească adversarul. CSM-ul realizează un parțial de 14-4, pe fondul unei serii de cinci reușite din acțiune. Nikolic solicită timp de odihnă, iar Guțoaia alimentează un parțial de 8-0 pentru gorjeni. Între timp Silviu Lupusavei este retras pe bancă, iar formația din Târgu Jiu se așează în apărare zonă. Aceasta este pedepsită de bihoreni prin mai multe reușite de la mare distanță, semnate Maric și Pesic, la capătul cărora scorul era de 44-29. Repriza se termină la o diferența de 15 lungimi, scor 46-31.

Repriza a doua începe mai lent, dar după o scurtă perioadă de acest gen lucrurile se animă. Oradea găsește răspuns pentru încercările adversarului de a reveni în meci. Astfel diferența pe tabela de marcaj nu suferă modificări majore. Oaspeții se mențin foarte preciși la linia de pedeapsă, dar și Oradea beneficiază de mai multe vizite. În plus câțiva dintre jucătorii Energiei încep să se umple de greșeli personale însă sfertul de termină la scorul de 65-52, cu un parțial de 7-2 al elevilor lui Nikolic.

Gazdele au terminat sfertul al 3-lea lui Hora în teren și îl începe pe cel decisiv cu același jucător. Energia refuză să se apere cu atenție la el și văzându-se liber orădeanul a aruncat de trei ori. Niciuna din încercări nu a intrat motiv pentru care Cristian Achim l-a schimbat. Astfel, Oradea nu a izbutit să profite de această situație, așa cum Piteștiul a făcut-o la finele săptămânii precedente. CSM-ul are probleme după ce Pesic comite a 4-a greșeală personală. Gazdele rămân cu sârbul în teren în pofida faptului că mai era mult de jucat, dar se așează într-o apărare zonă. Energia profită de acest lucru și începe să recupereze. Din punct de vedere defensiv bihorenii au avut mari probleme în această perioadă și pe fondul unei prestații foarte bune din partea vizitatorilor în acest interval. Energia realizează un parțial de 12-2 pentru a strânge la un singur coș, moment în care Cristian Achim a solicitat timp de odihnă.
La reluare orădenii irosesc o aruncare, dar recuperează ofensiv, iar Lupusavei se lasă faultat pentru a executa două libere. Surprinzător el o irosește pe cea de-a doua și oferă mingea echipei adverse. Oradea face fault pentru a evita un coș de trei puncte și Nikolic transformă ambele libere chiar dacă pe a doua și-a propus să o irosească. Oradea mai solicită un timp de odihnă, iar la reluare jucătorii echipei oaspete încearcă să faulteze, dar arbitrii nu fluieră. Astfel, Topcov înscrie din acțiune cu două secunde înainte de final din serviciul lui Maric (cel care a fost faultat înainte de a trimite mingea sub coșul advers). Astfel, partida se termină cu scorul de 79-76.

Remarcați
Oradea - Topcov 21 puncte, 8 recuperări, Maric 15 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, Pesic 15 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, Pașca 11 puncte, 5 recuperări.
Rovinari - Darby 22 puncte, 8 recuperări, Troupe 14 puncte, Kljajevic 12 puncte, Steffel 10 puncte.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    pt adi micinic
    Comentariu corect dupa parerea mea. Energia nu a pierdut meciul numai din cauza ultimei faze. Probabil mult mai important a fost ca inainte de sfertul IV oradenii au recuperat sub panoul nostru mai mult decat noi. Nu este posibil ca Silviu Lupusavei la cei 1,85 ai sai sa arunce de la semidistanta si sa-si recupereze aruncarea

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!